Faglig fornøjelse
0   8

»Vi designer sko og sælger dem«

»For mig er det spændende at arbejde sammen med en designer. Jeg har prøvet det flere gange, og det er fedt at få inspiration udefra.

Vi har tidligere på innovationslinjen i 8. og 9. klasse arbejdet med design af T-shirts, men designeren Sanne Moth fra Spinderihallerne i Vejle fik hurtigt ideen med, at vi skulle lave sko i et større projekt, hvor eleverne både skulle producere og sælge deres produkt.

Eleverne syntes, det var en god ide, at de både skulle designe og markedsføre deres egne sko, og det har været fedt at se dem brænde så meget for, at den her sko bare skulle være bedst mulig.

Artiklen fortsætter under banneret

De skulle designe 100 par sko, som skulle produceres i Portugal. Eleverne har arbejdet selvstændigt og været meget ivrige, når de arbejdede i deres grupper med at lave hjemmeside og design. De har løbet frem og tilbage for at få det hele til at klappe.

At se det store engagement og motivationen hos eleverne er noget, der gør en lærer glad.

Vi har arbejdet med designcirklen og markedsføring, hvor de bruger sociale medier som Facebook og Instagram, og de har udviklet navnet Orbiz. Nu er de meget spændte på, om de kan få solgt alle skoene.

En af mine ideer med projektet var også, at det skulle være så virkelighedsnært som muligt, så via Fonden for Entreprenørskab har vi fået støtte på 25.000 kroner og et lignende beløb fra skolen. Det var fedt, da ledelsen blot gav 'go', for det er jo ikke helt risikofrit, men vi tror på projektet. Jeg synes, det er spændende og autentisk, når der er en risiko.

Designeren og jeg har for det meste stået på sidelinjen. Nu glæder vi os til at vise skoene ved et modeshow, vi skal deltage i til februar i Spinderihallerne. Det bliver sjovt, og jeg håber selvfølgelig, at alle skoene bliver solgt«.

Faglig 
fornøjelseDer findes regler, krav, elever og kolleger, der har indflydelse på lærerens undervisning. Nogle gange er indflydelsen positiv. Andre gange irriterende. Men lige meget hvad sker der noget godt en gang imellem. Vi spørger lærere, hvornår de sidste gang gik ud ad skoleporten med løftet pande og smil på læben.

Mød lærer Henriette Heilmann, som har haft elever i 8. og 9. klasse fra Englystskolen i Vejle på skolens innovationslinje.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ