Henriette Heilmann ville gerne lave et autentisk og realistisk projekt i innovation for de ældste elever. Det blev til produktion af skoen Orbiz, som nu er til salg på skoens hjemmeside.

»Vi designer sko og sælger dem«

»For mig er det spændende at arbejde sammen med en designer. Jeg har prøvet det flere gange, og det er fedt at få inspiration udefra.

Publiceret

Faglig 
fornøjelse



Der findes regler, krav, elever og kolleger, der har indflydelsepå lærerens undervisning. Nogle gange er indflydelsen positiv.Andre gange irriterende. Men lige meget hvad sker der noget godt engang imellem. Vi spørger lærere, hvornår de sidste gang gik ud adskoleporten med løftet pande og smil på læben.

Mød lærer Henriette Heilmann, som har haftelever i 8. og 9. klasse fra Englystskolen i Vejle på skolensinnovationslinje.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har tidligere på innovationslinjen i 8. og 9. klasse arbejdet med design af T-shirts, men designeren Sanne Moth fra Spinderihallerne i Vejle fik hurtigt ideen med, at vi skulle lave sko i et større projekt, hvor eleverne både skulle producere og sælge deres produkt.

Eleverne syntes, det var en god ide, at de både skulle designe og markedsføre deres egne sko, og det har været fedt at se dem brænde så meget for, at den her sko bare skulle være bedst mulig.

De skulle designe 100 par sko, som skulle produceres i Portugal. Eleverne har arbejdet selvstændigt og været meget ivrige, når de arbejdede i deres grupper med at lave hjemmeside og design. De har løbet frem og tilbage for at få det hele til at klappe.

At se det store engagement og motivationen hos eleverne er noget, der gør en lærer glad.

Vi har arbejdet med designcirklen og markedsføring, hvor de bruger sociale medier som Facebook og Instagram, og de har udviklet navnet Orbiz. Nu er de meget spændte på, om de kan få solgt alle skoene.

En af mine ideer med projektet var også, at det skulle være så virkelighedsnært som muligt, så via Fonden for Entreprenørskab har vi fået støtte på 25.000 kroner og et lignende beløb fra skolen. Det var fedt, da ledelsen blot gav 'go', for det er jo ikke helt risikofrit, men vi tror på projektet. Jeg synes, det er spændende og autentisk, når der er en risiko.

Designeren og jeg har for det meste stået på sidelinjen. Nu glæder vi os til at vise skoene ved et modeshow, vi skal deltage i til februar i Spinderihallerne. Det bliver sjovt, og jeg håber selvfølgelig, at alle skoene bliver solgt«.