Movellas, der er et socialt skrivesite for børn og unge, arrangerer skrivekonkurrencen sammen med Nationalmuseet og Dansklærerforeningens Forlag, og alle mellem 13-22 år med skrivelyst og hang til historien kan deltage.

Skriv en historisk novelle og få den udgivet

Unge forfatterspirer kan skrive deres fortolkning af danmarkshistorien med udgangspunkt i vikingetiden, renæssancen eller Anden Verdenskrig og vinde en historisk overnatning og måske en udgivelse.

Publiceret

Tre historiske steder

Vikingeborgen Trelleborg
I et naturskønt område ligger én af vikingernes store ringborge,Trelleborg. Den blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.I dag ses resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet medringmurens forhøjning og de mange grave for de, der mistede livetefter et stort slag.
Læs mere om Trelleborg

Renæssanceslottet Kronborg
Kronborg Slot var en legende i sin storhedstid i slutningen af1500-tallet. Søfarende betalte kongen store summer for at sejleforbi. De fyldte kongens kiste, og Frederik 2. forskønnede slottetmed spir, tårne, sandsten og kobbertag. Sørejsende, handelsmænd,diplomater og kongelige berettede om det storslåede slot og hof iHelsingør med pomp, pragt og kanonskåler.
Læs mere om Kronborg Slot

Frøslevlejren
Frøslevlejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 underden tyske besættelse af Danmark og er i dag en af Europas bedstbevarede tyske fangelejre. Flere tusinde danskere sad i lejren, somdet tyske sikkerhedspolitis fanger.
Læs mere om Frøslevlejren

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nationalmuseet, Movellas og Dansklærerforeningens Forlag lancerer i dag en landsdækkende novellekonkurrence for skribenter i alderen 13 til 22 år. Konkurrencen går ud på at skrive en novelle, der tager udgangspunkt i vikingetiden på Trelleborg, renæssancen på Kronborg Slot eller under Anden Verdenskrig i Frøslevlejren. Deadline for indsendelse af noveller er 1. maj.

De 10 bedste noveller i hver tidsperiode vinder en "nat i historien", og forfatterne får mulighed for at tilbringe en nat på enten Trelleborg, Kronborg Slot eller i Frøslevlejren. Her får de mulighed for at skrive videre på deres noveller om stedets historie, og der vil være mulighed for at få sparring og inspiration til skrivearbejdet fra en museumsinspektør og en professionel forfatter. Efter overnatningen har forfatterne en måned til at skrive novellerne færdige. Ni af de bedste noveller (tre fra hvert sted) vinder en forfatterkontrakt og bliver udgivet i en antologi i efteråret 2017.

Konkurrencen sker som led i, at 2017 står i historiens tegn. Fra 2. april og de næste mange søndage ruller DR's serie "Historien om Danmark" over skærmen og tager seerne med på en rejse tilbage til vores forfædre spor i stenalderen for 15.000 år siden og op igennem historien til år 2000.

Læs mere om konkurrencen på Movellas.com