Teamet talte både om egne grænser og om at aflæse elevernes grænser, da de var til teambuilding, fortæller Merete Svejgaard Andersen (til højre) og Trine Wad.

Lærere på massagekursus

To lærere fra Kristrup Skole fortæller om, hvordan deres team kom tættere på hinanden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nogle af Kristrup Skoles team har været på teambuildingkursus hos massør Doris Götz.

»Vi kom til at lære hinanden at kende på en helt anden måde. Det var grænseoverskridende at være så tæt på hinanden, og vi havde gjort os mange tanker inden, men det var bare så godt«, siger lærer Merete Svejgaard Andersen, der underviser i matematik, natur/teknik, idræt og hjemkundskab.

»Vi talte en del om vores grænser og er blevet mere bevidste om dem«, siger lærer Trine Wad, der underviser i dansk, idræt, svømning og musik.

Kurset var bygget op i kropsdele, så ben, arme og mave blev masseret. Men de, der for eksempel ikke ønskede at massere andre på maven eller selv at få massage på maven, kunne bare sige fra.

»Jeg rører ofte børnene på skulderen, når jeg taler med dem, og indimellem oplever jeg, at nogle stivner eller går i baglås. Det talte vi blandt andet om. At aflæse børnenes grænser«, siger Merete Svejgaard Andersen.

Teamet er kommet tættere på hinanden og tør gå til hinanden på en anden måde end tidligere. Men kurset har ikke betydet, at de nu render rundt og giver hinanden massage på teammøderne.

Massør Doris Götz fortæller, at deltagerne i begyndelsen talte og grinte meget, men at de efterhånden blev mere stille og koncentrerede.

»Sådan en gruppe mennesker er meget forskellige, og det er forskelligt, hvordan de rører hinanden. De tegnede også et teambillede. Her kan man se, om teamet samarbejder, eller om de er individuelle personer, der prøver at arbejde sammen. Man kan se, hvad man skal arbejde videre med i teamet«, siger Doris Götz.

Et teambuildingkursus med massage er en blanding af arbejde og det private, hvor de to elementer overlapper hinanden. Det handler om ens person, handlemåder og om at kunne sige fra.

»Når man gør noget andet sammen, end man plejer, lærer man hinanden at kende på nye måder. Det giver nye måder at gribe tingene an på«, siger Doris Götz.

hl@dlf.org