Trivsel
0   231

Lærere på massagekursus

To lærere fra Kristrup Skole fortæller om, hvordan deres team kom tættere på hinanden.

Nogle af Kristrup Skoles team har været på teambuildingkursus hos massør Doris Götz.

»Vi kom til at lære hinanden at kende på en helt anden måde. Det var grænseoverskridende at være så tæt på hinanden, og vi havde gjort os mange tanker inden, men det var bare så godt«, siger lærer Merete Svejgaard Andersen, der underviser i matematik, natur/teknik, idræt og hjemkundskab.

Artiklen fortsætter under banneret

»Vi talte en del om vores grænser og er blevet mere bevidste om dem«, siger lærer Trine Wad, der underviser i dansk, idræt, svømning og musik.

Kurset var bygget op i kropsdele, så ben, arme og mave blev masseret. Men de, der for eksempel ikke ønskede at massere andre på maven eller selv at få massage på maven, kunne bare sige fra.

»Jeg rører ofte børnene på skulderen, når jeg taler med dem, og indimellem oplever jeg, at nogle stivner eller går i baglås. Det talte vi blandt andet om. At aflæse børnenes grænser«, siger Merete Svejgaard Andersen.

Teamet er kommet tættere på hinanden og tør gå til hinanden på en anden måde end tidligere. Men kurset har ikke betydet, at de nu render rundt og giver hinanden massage på teammøderne.

Massør Doris Götz fortæller, at deltagerne i begyndelsen talte og grinte meget, men at de efterhånden blev mere stille og koncentrerede.

»Sådan en gruppe mennesker er meget forskellige, og det er forskelligt, hvordan de rører hinanden. De tegnede også et teambillede. Her kan man se, om teamet samarbejder, eller om de er individuelle personer, der prøver at arbejde sammen. Man kan se, hvad man skal arbejde videre med i teamet«, siger Doris Götz.

Et teambuildingkursus med massage er en blanding af arbejde og det private, hvor de to elementer overlapper hinanden. Det handler om ens person, handlemåder og om at kunne sige fra.

»Når man gør noget andet sammen, end man plejer, lærer man hinanden at kende på nye måder. Det giver nye måder at gribe tingene an på«, siger Doris Götz.

hl@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen