Lærerliv
0   539

Lærer og forfatter sælger filmrettigheder til krimi-trilogi

Lærer Claus Lohmans nørdede krimi-bøger om Amish-folket, arvelighedslære og DNA-analyser klarer sig godt på bestsellerlisterne. I weekenden kan man møde ham på Københavns første krimimesse.

Med to succesfulde kriminalromaner bag sig og en tredje på vej i den selvudviklede genre science reality vil fysik-lærer og forfatter Claus Lohman fra Næsby Skole i Odense nu have sine bøger filmatiseret.  Han har netop solgt rettighederne tre af sine bøger til filmproducenten Marco Lorenzen, som også står bag spillefilmen "Hundeliv," som har premiere midt i juni.

KRIMIMESSEN

Copenhagen Crime, der afvikles på Østerbro i Købehavn den 11. og 12. juni, adskiller sig fra krimimessen i Horsens ved ikke primært at fokusere på kriminalromaner, der er også seancer om film og lydbøger, byvandringer til gerningssteder for alvorlige forbrydelser og foredrag ved en retsfilosof og optræden af Fangekoret fra Vridsløse.

Du kan læse mere om Copenhagen Crime og Lohmans optræden her

"Jeg må nogle gange knibe mig selv i armen", siger Claus Lohman, "jeg er meget glad for den positive modtagelse, begge mine bøger har fået,

Til efteråret kroner han sin trilogi med udgivelsen af bogen "Genkald", som har en af Dannmarks førende retsmedicinere, professor Peter Mygind Leth, som konsulent. På den første krimimesse i København 11. og 12. juni, Copenhagen Crime, skal Claus Lohman på scenen flere gange.

Han skal fortælle om sit forfatterskab og om, hvordan man som forfatter kan arbejde med filmmanuskripter. Han har netop lavet sit første - en film, hvis handling blandt andet udspiller sig på det gamle slot i Kongens Have i Odense. Desuden vil han sammen med skuespiller Torben Sekov fortælle om deres samarbejde om at indlæse hans bøger som lydbøger.

Artiklen fortsætter under banneret

Claus Lohmans to første bøger "Genstart" og "Genspejl" har ligget øverst på saxo.com's bestsellerliste herhjemme. Især er det lydbøgerne, der sælger godt. Og i Italien har en oversættelse ligget nummer 2. Bøgerne er også udkommet i USA, måske fordi handlingen især i  den første bog centrerer sig om Amish-folkets isolerede og primitive liv i Lancaster County, Pennsylvania. Lohman fabulerer i bøgerne om uhyggelige, biologiske fænomener, der kommer ud af kontrol.

"Jeg er meget fascineret af darwinisme, evolution og DNA-profiler, men jeg er med vilje meget grundig med at forklare det videnskabelige, siger Claus Lohman.

Hans elever læser med og har frivilligt anmeldt hans bøger. Og de får dem læst, selv om den første bog er en mursten på 462 sider. Hans selvopfundne genre medfører, at dele af kriminalromanerne reelt er at sidestille med lærebøger - bare mere spændende.  En stor del af hans elever har givet udtryk for, at det er nemt for dem at lære om fysik og kemi og biologi ved at læse lærerens kriminalromaner. 

Fagnørd og populær blandt eleverne

Science reality kalder Claus Lohman genren, der beskriver DNA-analyser helt ned i detaljen og med udgangspunkt i  arvelighedslære og mutationer fortæller han om biologiske sensationer, der kunne være virkelighed.

Hans elever i 8. og 9. klasse har været på besøg hos bestsellerforfatteren Jussi Adler Olsen, og Claus Lohman opildner eleverne til både at anmelde hans bøger, og til selv skrive noveller og romaner. Eleverne har også været på krimimesse i Horsens Statsfængsel to gange. Pengene til ekskursionerne, 50.000 kr. har Claus Lohman fået fra Undervisningsministeriet til et projekt, han kalder Iværksætteri og innovation (se link til højre).  De seneste måneder har han haft travlt med at forberede, at han i juni har meldt sig til for første gang at have elever op til den nye tværfaglige prøve i biologi, geografi og fysik/kemi, samtidig med at han forbereder sig på krimimessen.

Om Claus Lohman helt forlader lærergerningen efter sine to store successer med de to første kriminalromaner, kan du læse i Folkeskolen nr. 12 (udkommer 23. juni 2016, red). Her bringer vi et interview med forfatteren, der har måttet kæmpe sig tilbage som lærer og forfatter efter en alvorlig ulykke for syv år siden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.452 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.559 andre er allerede tilmeldt