Debat
17   367

Når der sættes strøm til inklusion

Denne artikel formidler resultaterne af et speciale fra kandidatuddannelsen It og læring fra Aalborg Universitet, og bygger på empiri fra en midtjysk folkeskole i fire femteklasser. Skolen har været en del af Ministeriet for Børn og Undervisnings projekter rettet mod it-baserede redskaber til undervisningsdifferentiering og inklusion, og det er på baggrund heraf, at specialets research netop har fundet sted på pågældende skole. Specialets undersøgelse viser, at teknologi alene ikke udgør nogen inkluderende faktor. Det afgørende er lærernes facilitering af, hvordan teknologi bruges i et inklusionsperspektiv. I forlængelse heraf er det væsentligt, at teknologien facilieteres som substituerende og ikke kompenserende. Det vil sige, at den af eleverne skal anvendes som en forlænget arm og ikke ses som en erstatning, der skal afhjælpe en vanskelighed. Specialet påviser ydermere, at lærerne mangler viden om og kompetencer til at inddrage inklusionsintenderet teknologi i undervisningen. Dette resulterer i, at børn med særlige behov ofte bliver overladt alene med en iPad uden for undervisningslokalet. iPaden bliver en herved en pasningsordning for eleverne med særlige behov, der i stedet bliver ekskluderet fra undervisningen

#Fil 1

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.595 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.082 andre er allerede tilmeldt