Det er giver bedre resultater for de lærerstuderende at gå til idrætseksamen i grupper.

Gruppeeksamen virker for idrætslærer-studerende

De studerende, der har valgt at gå til gruppeeksamen opnår ifølge årets censorrapport et bedre resultat end medstuderende, der er gået op alene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et af årets temaer for idrætslærereksamenen har været gruppeprøver.

"De fleste censorer er positive og enige om, at gruppeeksamen både i den mundtlige og praktiske del fungerer fint, navnlig fordi det giver mere tid til eksaminationen. En censor skriver således følgende i sin rapport: 'Forskellen på niveau og kvalitet ved gruppeeksamen i forhold til individuel eksamen er tydelig til fordel for gruppeeksamen. I de situationer, hvor de studerende har afviklet skriveproces, praktisk afvikling og gruppeeksamen i en fælles rapport, opnås et højt fagligt niveau og større mulighed for fordybelse' ", sådan står der i årets censorrapport, hvor det anbefales:

"At styrke gruppeeksamen både i den praktiske og mundtlige prøve, fordi det højner kvalteten i begge prøver og i faget som helhed".

Lærerstuderende kan nu igen gå til gruppeeksamen

Ny og gammel læreruddannelse

Der er eksamineret studerende, der både har gået på den nye modulbaserede og den gamle læreruddannelse. Begge grupper med et fint resultat.

En af censorerne udtaler i rapporten: "Det var påfaldende, hvor lidt denne prøve, som var den første i den nye læreruddannelse, var forskellig fra prøven i den gamle læreruddannelse", og det konkluderes af rapportens forfatter, Torben Vandet:

"Meget tyder således på, at de nye prøveformer skal have tid til at udvikle sig og løbende udvikles til den praksis, der vil være meget forskellig i en modulopbygget ny læreruddannelse".

Læs rapporten hele rapporten for idræt via linket til højre for artiklen.

Læs mere

Læs mere i censorkorpsets årsberetning. (idræt er på side114.)