"Vi skal hen imod en tidssvarende struktur", sagde ledernes formand.

Forandring af skoleledernes medlemskab af DLF er skudt til hjørne

Til næste år skal kongressen igen drøfte skoleledernes forhold til DLF.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal skolelederne være medlem af DLF eller ej? Det er et af de hede spørgsmål på kongressen, også i år. En arbejdsgruppe har arbejdet på modeller og udarbejdet retningslinjer for samarbejdet siden sidste kongres, og dette års kongres lægger op til, at kongressen næste år igen skal have punktet på dagsordenen.

DLF-formand Anders Bondo Christensen argumenterede, også i år, stærkt for, at skolelederne bliver i DLF, mens Thomas Raa Olsen fra Djurs Lærerforening talte for, at skolelederne skal ud af foreningen.

Thomas Raa Olsen mener, at to separate foreninger vil være stærke sammen, når de har fælles interesser og til større nytte for deres respektive medlemmer, når lærere og ledere har modstridende interesser.

En organisatorisk adskillelse af lærere og ledere vil komme på tværs af professionstænkningen, sagde Anders Bondo Christensen som modargument til Thomas Raa Olsen. En adskillelse vil skubbe yderligere til den djøfisering, som allerede med resultatstyring og nationale test er i gang på skoleområdet, sagde lærerformanden.

Lærerforenignen skal spare

Tidssvarende struktur Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal, der også er medlem af hovedstyrelsen i DLF, gik på talerstolen og sagde, at der har været et fint arbejde i en arbejdsgruppe om spøgsmålet siden sidste kongres. Der er en række forhold, hvor lederforeningen og lærerforeningen er enige. Men der er også punkter, som der er uenighed om.

"Vi skal hen imod en tidssvarende struktur, den vi har nu er tænkt i anden virkelighed. Vi skal ikke væk fra hinanden, men lave en mere tidssvarende struktur", sagde han. Formanden for lederne lagde vægt på, at arbejdet må tage den tid, det tager at nå frem til en model, som kan fungere inden for LC.

Kun få stemte for Thomas Raa Olsens forslag om en adskillelse af de to foreninger.

Kongressen i brev til Thorning: Lad os arbejde sammen