Frem mod næste kongres skal der ses på udgifter til hovedstyrelse og kongres.

Lærerforeningen skal spare

DLF skal spare et tocifret millionbeløb over de næste år. Kongressen har netop pålagt DLF’s hovedstyrelse at se på udgifterne til hovedstyrelsen og kongres frem mod kongressen i 2015

Publiceret

Organisatoriske forhold mod kongressen 2015

Med henblik på at reducere udgifterne pålægger kongressenhovedstyrelsen at fremlægge forslag herunder evt.vedtægtsændringer, der vedrører udgifterne til hovedstyrelsen ogkongres.

Forslag udarbejdes på baggrund af en løbende dialog med delokale led. Konsekvenserne af forslagene belyses i videst muligtomfang.

Endvidere skal der udarbejdes forslag til modeller mv. forkredssamarbejde.

Forslagene fremlægges på kongressen i 2015.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har heldigvis stadig en meget høj organisationsprocent, men der er blevet færre ansatte til at løse opgaverne, ja endda flere opgaver. Der bliver desværre ikke ansat personale i samme antal, som dem vi tager afsked med".

Sådan lød det, da formand for organisationsudvalget i Danmarks Lærerforeningn Per Sand fremlagde hovedstyrelsens første skridt mod at tilpasse organisationen til et svagt dalende medlemstal.

Hovedstyrelsen har allerede sparet 800.000 kroner ved at afskaffe lærerkalenderen og skære ned på tilbuddet om psykologsamtaler til medlemmerne fra fem til fire. Nu vil hovedstyrelsen også se, om der er besparelser at finde i det politiske led.

Slut med lærerkalenderen

"Vi fremsætter en kongresvedtagelse med henblik på at mindske udgifterne", sagde Per Sand og pegede på, at man kunne snakke om at ændre på antallet af hovedstyrelsesmedlemmer, antallet af delegerede i kongressen og kongresperiodens længde.  

Flere stillede spørgsmål til, om det er rigtigt at skære på antallet af hovedstyrelsesmedlemmer, antallet af kongresser og kongresdelegerede. Formand for Roskilde Lærerforening Peter Hansen mente, at der skal være politiske begrundelser og ikke kun økonomiske begrundelser, når der skal spares.

Formand for Gentofte Lærerforening Jeppe Dehli mente, at hovedstyrelsens besparelser virkede lidt tilfældige, og han ønskede, at det blev præciseret, at kredse blev taget med på råd i spareprocessen.

Powered by Labrador CMS