Hver 6. skole fik i 2012 et eller flere påbud efter besøg af Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet vil besøge skoler i 2015

Nedslidningstruede jobgrupper udsat for høje følelsesmæssige krav får besøg af Arbejdstilsynet fra 2013-15. Lærernes psykiske arbejdsmiljø vil blive tjekket i 2015. Besøgene vil også have fokus på medarbejdernes risiko for vold og trusler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilsynsbesøgene er et led i Beskæftigelsesministeriets initiativ "Et godt og langt arbejdsliv til alle". Der er afsat 15 millioner kroner årligt til indsatsen. Finansieringen kommer fra regeringens og Enhedslistens finanslovsaftale for 2013 om målretning af Forebyggelsesfonden.

Eksplosiv stigning i antal stressede lærere

"Et godt psykisk arbejdsmiljø er med til at forhindre sygdom og fastholde medarbejderne. Statistiske analyser viser, at ca. en femtedel af langvarigt sygefravær hænger sammen med det psykiske arbejdsmiljø", skriver Arbejdstilsynet om indsatsen.

Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde

Arbejdstilsynet har allerede været på tilsynsbesøg i fængsler, på plejehjem og hos hjemmehjælpen. I år er det hospitaler (psykiatri og sygeplejersker), døgninstitutioner og p-vagter, som besøgene fokuserer på, og i 2015 er det foruden lærerne også socialrådgivere og daginstitutioner.

Et tilsynsbesøg vil som regel indebære gruppesamtaler med de ansatte, fordi det har vist sig at være et godt middel til at afdække eventuelle problemer i det psykiske arbejdsmiljø. Arbejdstilsynet ringer i forvejen for at aftale gruppesamtalerne.

165 folkeskoler døjer med dårligt arbejdsmiljø