De kulturbærende fag skal styrkes, mener undervisningsordfører for Dansk Folkeparti Alex Ahrendtsen.

DF: Historie og kristendom skal have mere status i skolen

En ny skolereform skal sikre, at kristendom og historie får høj status, mener Dansk Folkeparti. De to kulturbærende fag skal således tildeles minimumstimetal. I regeringens udspil til skolereform er det kun dansk og matematik, der har minimumstimetal.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal være så få grænser som muligt og så meget fleksibilitet som muligt. Det er en af de bærende ideer i regeringsudspil til skolereform. For eksempel skal skoleloven kun fastsætte minimumstimetal for dansk og matematik. Hvor mange timer, eleverne skal have i de øvrige fag, skal være op til den enkelte kommune, mener regeringen.

Fint nok, siger Dansk Folkeparti inden aftenens forhandlinger i forligskredsen. Men så skal kristendom og historie også med i det fornemme selskab.

"Kristendom og historie er lige så vigtige fag som dansk og matematik, så de skal også have minimumstimetal", siger partiets undervisningsordfører Alex Ahrendtsen.

Status: Lille skred i reform-forhandlinger

Kristendom og historie skal være obligatoriske eksamensfag

Han vil desuden argumentere for, at historie og kristendom bliver obligatoriske eksamensfag. Og så vil han fremsætte et ønske om, at staten opretter et center for historie og kulturformidling.

"Vi skal have styrket de kulturbærende fag", siger Alex Ahrendtsen, der endvidere ønsker, at tysk bliver et obligatorisk fag fra 5. eller 6. klasse.

Tidligere har Dansk Folkeparti meldt ud, at skoleloven skal sikre ro i klassen og mere lærerstyret undervisning. Og eleverne skal have bestået afgangsprøverne, før de kan gå videre i ungdomsuddannelserne.

"Og aktivitetstimerne skal væk, så vi kan få flere undervisningstimer, men det må ikke blive heldagskole", understreger Alex Ahrendtsen.

Ny undersøgelse: Eleverne vil have mere bevægelse i undervisningen

V: Eleverne skal være undervisningsparate

Venstre og Konservative synger med på samme melodi, og Venstre synger her i dag desuden et solo-parti: Lovgivningen om skolebestyrelser skal strammes op, så det pålægges skolebestyrelserne at opstille spilleregler for, hvad forældrene skal gøre, for at deres barn kan møde op i skolen som en elev, der er parat til at blive undervist, udsovet og mæt, eksempelvis.

"Noget tyder på, at kløften mellem skole og hjem nogle steder er bekymrende stor, så tydeligere rammer og spilleregler ville hjælpe", udtaler Venstres undervisningsordfører Karen Ellemann til Berlingske.