Job&karriere Ny lærer
0   446

Se optimistisk på jobmulighederne

Hav masser af gå-på-mod, når du som nyuddannet lærer bevæger dig ud på jobmarkedet.

Hvis du skal i gang med at finde et arbejde, men egentlig ikke tror, at det vil lykkes, lægger du mindre energi i opgaven. Dermed bliver dine chancer for at finde arbejde forringet.
Tror du derimod fuldt og fast på, at et job venter på dig, vil det sandsynligvis gøre dig til en bedre jobjæger.

Tre gode råd til lærerstuderende:

  • Koncentrer dig om det, du er i gang med her og nu. Nyd at studere og få så god en uddannelse som muligt. Det giver det bedste afsæt, når du skal i gang med at finde et arbejde.
  • Kig lidt på, hvilke linjefag der er gode beskæftigelsesmuligheder indenfor. Tysk, musik og fysik har været efterspurgt gennem mange år. Også almene fag er der bud efter. MEN husk: Du skal leve med dine linjefag hele arbejdslivet, så vælg ikke noget, som kommer dig helt på tværs.
  • Opbyg et godt jobnetværk, mens du er under uddannelse. Det kan bestå af lærere og ledere på skoler, hvor du kommer i praktik eller for eksempel andre studerende og lærere. Når du skal søge job, kommer du meget længere omkring ved at have et godt netværk.


Derfor gælder det om at se optimistisk på beskæftigelsessituationen.
Det er der desværre en del af de kommende lærere, der ikke gør.
En rundspørge som Job & Karriere har foretaget blandt 30 tilfældigt udvalgte studerende på læreruddannelserne i Hjørring og Aalborg viser, at over halvdelen ikke mener, at fremtiden ser mørk ud beskæftigelsesmæssigt. Hver femte er endda meget pessimistisk.
Som en af dem siger:
"Her i kommunen er der ansættelsesstop, så det bliver ikke nemt at få et job, selvom der er mere end to år, til jeg bliver færdig."

Ukendt fremtid
"Holdt, stop," siger Hanne Kjærgaard.
Hun er konsulent i Lærernes A-kasse og har indblik i udviklingen på lærernes arbejdsmarked.
"Det er meget svært at sige noget om, hvordan beskæftigelsessituationen er så langt ude i fremtiden. Som studerende på andet år kan man lige så godt vende tommelfingeren opad som nedad, når det gælder mulighederne for at få et job efter eksamen."
Hanne Kjærgaard:
"Vi har været igennem nogle år med få jobmuligheder. Det var rigtigt grelt i 2010, men i 2011 og 2012 har der været flere opslag. Der kan ske en del på et eller to år, så jeg tør ikke udtale mig om beskæftigelsen i 2015."

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
357 andre er allerede tilmeldt