Arla Fonden vil tilbyde lejrskoler med fokus på mad

Arla har oprettet en ny fond, hvor formålet er at styrke skolelevers madhåndværk. Fonden vil udbyde alternative lejrskoler, hvor elever fra 4. -7. klasse kommer tæt på råvarerne og laver sund mad i køkkenet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De fleste børn og unge er motiverede for at lære at lave ordentlig mad og få en bedre forståelse for gode og rene råvarer, og hvor maden kommer fra. Men det er langt fra pensum for alle børn i dag. Det vil vi gerne være med til at lave om på med Arla Fonden. Vi vil give børnene smag for et sundt og aktivt liv og vise dem, at madlavning ikke bare er sure pligter i køkkenet. Madlavning er derimod noget, vi samles om, og en kilde til glæde og oplevelser i hverdagen," siger administrerende direktør i Arla Danmark Peter Gjørtz-Carlsen.

Hovedaktiviteten i Arla Fonden bliver såkaldte mad-camps. Her vil Arla invitere skoleklasser fra 4.-7. klassetrin på ophold, hvor børnene i op til en uge får mulighed for at lære om sundhed, madlavning og være aktive i naturen.

DLF: Lejrskole med Arla er ok Stedet for lejrskolerne er endnu ikke fundet. Det er heller ikke afgjort, hvordan klasser kommer i betragtning til lejrskoleopholdet, og hvor stor deltagerbetalingen skal være. Arla Fonden regner med at være klar med de praktiske ting til efteråret næste år. 

I en tid hvor mange skoler sparer lejrskoler væk, mener formand for DLF's skole- og uddannelsespolitiske udvalg, at Arlas ide kan være udmærket.

"Jeg synes i forvejen, vi bruger mange tiltag i skolen fra forskellige interessenter. Arla er en kommerciel virksomhed, som selvfølgelig har interesse i at have sit navn på ting i skolen. Men jeg er sikker på, at lærerne godt kan vurdere, om et sådant ophold fremmer undervisningen og giver eleverne et udbytte", siger Bjørn Hansen. 

Elever konkurrerer på teknologi for ældre

Arla har etableret et samarbejde med Fødevareministeriets initiativ Madkulturen og forventer at indgå yderligere partnerskaber om projektet. Direktør og daglig leder for fonden er direktør i Arla Foods Sanne Vinther.