Arkivfoto

Taskforce kan hjælpe med at give flere tosprogede en uddannelse

Ministeriet for Børn og Undervisning giver nu 20 kommuner mulighed for at få hjælp og støtte til indsatser, der kan være med til at sikre, at flere tosprogede unge får en ungdomsuddannelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag åbner en ansøgningsrunde, hvor alle landets kommuner kan ansøge om at blive en af Tosprogs-Taskforcens 20 nye samarbejdskommuner. Tosprogs-Taskforcen er ministeriets udgående konsulentenhed, som allerede nu arbejder sammen med flere kommuner om at styrke fagligheden for tosprogede børn og unge.  

"Mange af de tosprogede børn er i dag lige så dygtige som deres kammerater, men hvis endnu flere skal have en mulighed for at klare sig godt og få en ungdomsuddannelse, kræver det en ekstra indsats. Jeg ved, at det ikke er en nem opgave, men det er helt afgørende for børnenes fremtid, at det lykkes. Det skal det nye samarbejde mellem Tosprogs-Taskforcen og 20 kommuner være med til at sikre," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

"Styrk vejledningen for de tosprogede"

Der er mulighed for at få hjælp af taskforcen både i folkeskoler, dagsinsitutioner og fritidstilbud. Tanken er at sætte fokus på tidlige og sammenhængende indsatser for at styrke tosprogede børn og unges faglighed. Det kan være at understøtte tosprogede børns sproglige udvikling, kvalificere samarbejdet med forældre og samarbejdet mellem pædagoger og lærere. Derudover vil der være fokus på skolernes mellemtrin, oplyser ministeriet. Læs mere via linket til højre.

Læs mere

Tosprogs-Taskforcen