Anmeldelse Samfundsfag
0   416

Hæleri

Hæleri

Fakta


Titel
Hæleri

Forfatter
Grethe Grønkjær


Gratis. Materialet kan findes på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside www.dkr.dk

Type
Internet

Forlag
Det Kriminalpræventive Råd

"Hæleri - er det prisen værd?" hedder et nyt undervisningsmateriale fra Det Kriminalpræventive Råd til 8.-9. klasse om hæleri. Materialet kan downloades gratis på rådets hjemmeside. I lærervejledningen kan man se forslag til to forskellige forløb - et på to lektioner og et på 12 lektioner. Samtidig er det angivet, hvor i trinmålene for dansk man kan hente den faglige argumentation for at bruge tid på dette emne. Egentlig kan der vel også argumenteres for, at man vil kunne bruge et par timer på dette emne i fagene samfundsfag og kristendomskundskab, da materialet indeholder både noget samfundsrelevant og en række etiske dilemmaer.

Artiklen fortsætter under banneret

Emnet er vigtigt, fordi mange unge og voksne ikke er bevidste om, at en god handel måske også er kriminel, og hvordan man sikrer sig, at man ikke gør noget ulovligt, hvis man også samtidig vil gøre en god handel. Det kan man læse om i det frit tilgængelige materiale, der består af skrevne tekster, tegneserie i både tekst og billeder, rap i både tekst og lyd, interview og radiospot. Opgaverne til teksterne er udarbejdet, så der både er analyseopgaver og forslag til medieproduktioner.

Er undervisningsmaterialet prisen værd? Som gratis download er det selvfølgelig noget, der for skolens budget kan betale sig at investere i, men med hensyn til elevernes og lærernes tid synes jeg også, at vi kommer ind på et emne, der kan forebygge, at flere kommer til at gøre noget dumt, bare fordi man har hørt om, at der er andre, der har gjort noget, der var smart. Og det kan og skal altid være skolens opgave at forebygge og oplyse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.380 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt