Anmeldelse

Hæleri

Hæleri

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hæleri - er det prisen værd?" hedder et nyt undervisningsmateriale fra Det Kriminalpræventive Råd til 8.-9. klasse om hæleri. Materialet kan downloades gratis på rådets hjemmeside. I lærervejledningen kan man se forslag til to forskellige forløb - et på to lektioner og et på 12 lektioner. Samtidig er det angivet, hvor i trinmålene for dansk man kan hente den faglige argumentation for at bruge tid på dette emne. Egentlig kan der vel også argumenteres for, at man vil kunne bruge et par timer på dette emne i fagene samfundsfag og kristendomskundskab, da materialet indeholder både noget samfundsrelevant og en række etiske dilemmaer.

Fakta:

Titel: Hæleri

Forfatter: Grethe Grønkjær

Type: Internet

Forlag: Det Kriminalpræventive Råd

Emnet er vigtigt, fordi mange unge og voksne ikke er bevidste om, at en god handel måske også er kriminel, og hvordan man sikrer sig, at man ikke gør noget ulovligt, hvis man også samtidig vil gøre en god handel. Det kan man læse om i det frit tilgængelige materiale, der består af skrevne tekster, tegneserie i både tekst og billeder, rap i både tekst og lyd, interview og radiospot. Opgaverne til teksterne er udarbejdet, så der både er analyseopgaver og forslag til medieproduktioner.

Er undervisningsmaterialet prisen værd? Som gratis download er det selvfølgelig noget, der for skolens budget kan betale sig at investere i, men med hensyn til elevernes og lærernes tid synes jeg også, at vi kommer ind på et emne, der kan forebygge, at flere kommer til at gøre noget dumt, bare fordi man har hørt om, at der er andre, der har gjort noget, der var smart. Og det kan og skal altid være skolens opgave at forebygge og oplyse.