Anmeldelse Samfundsfag
0   343

Vælgerbogen

Fakta


Titel
Vælgerbogen

Forfatter
Janne Hejgaard

Illustrator
Mårdøn Smet

ISBN
978-87-7053-078-1

Pris
149 kroner

Sider
42 sider

Type
Bog

Forlag
Modtryk

Som de øvrige bøger af Janne Hejgaard er denne bog en god og meget velskrevet begynderbog i, hvordan man som ung er forpligtet til at sætte sig ind i, hvordan man skal agere som borger i et demokratisk samfund.

Vi må alle gøre os nogle valg i livet, og det kræver viden at kunne træffe de kvalificerede valg. Bogen går meget pædagogisk til værks ved at gennemgå, hvad det at vælge egentlig er for noget. Derefter beskrives der forskellige typer valg, og der gives forslag til, hvordan man kan håndtere dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Der præsenteres virkelig mange rigtig gode og nyttige redskaber, som de unge i samfundsfag kan gå lige til. Der tales/skrives om både indre (personlige eller subjektive) og ydre (samfundsmæssige eller objektive) valg, og der beskrives, hvilke konsekvenser de forskellige valg kan få for den enkelte.

Sammen med teorierne er der en række meget konstruktive og "let-at-gå-til'"-øvelser, som den unge enten kan lave alene eller sammen med andre. I takt med at samfundsfag er blevet et fag, der strækker sig over to år - i stedet for et år - er det også nødvendigt, at de bøger og de øvelser, der følger med til de lavere klassetrin, skrives i et sprog, der er til at forstå, men også på en sådan måde, at der ikke tales ned til eleverne. Jeg synes, at denne bog har ramt sin målgruppe og sin genre rigtig godt, og jeg vil anbefale, at man har den i et klassesæt, så det er nemt og lige til at undervise i det at vælge.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
6.270 andre er allerede tilmeldt
Vind et weekendophold

Like Folkeskolen på Facebook og deltag i lodtrækningen om et weekendophold for to på et af de skønne Sinatur-hoteller med alt betalt!