Ungdomsuddannelser
0   3

3F vil straffe kommuner, hver gang en ung ikke kommer videre efter folkeskolen

Fagforeningen 3F foreslår, at kommunerne skal have en bøde på en halv million kroner over det statslige bloktilskud for hver ung, der ikke kommer videre fra folkeskolen.

Fagforeningen 3F mener, at alt for mange 15-29-årige hverken er i uddannelse eller arbejde. Derfor foreslår fagforeningen en markant økonomisk staf til kommunen, hver gang en ung ikke kommer videre efter folkeskolen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Konkret foreslår 3F, at kommunerne skal have en form for uddannelsespligt, hvor kommunerne får en kontant straf for hver ung, som ikke kommer i gang med en erhvervskompetencegivende uddannelse efter folkeskolen.

For hver ung, der ikke kommer videre, skal kommunerne miste 0,5 mio. kr. af bloktilskuddet, som er det tilskud, staten giver til at finansiere kommunerne.

Artiklen fortsætter under banneret

3F's forbundsformand Per Christensen diskuterer dog gerne beløbsstørrelsen, lyder det.

"Det vigtige for mig er, at kommunerne ikke skal have lov til bare at sige farvel og tak, og så er det nogle andres problem, hvis eleverne ikke har lært at læse og regne", siger han til avisen.

Forslaget kommer samme dag, som statsminister Mette Frederiksen blæser til reformstart med en konference om fremtidens Danmark i Fredericia, hvor flere hundrede udvalgte politikere, erhvervsfolk, fagforeningsbosser, professorer og organisationsfolk skal debattere, hvor der kan sættes ind for at fremtidssikre velfærdssamfundet.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
519 andre er allerede tilmeldt