Læreruddannelsen får ny minister

Jesper Petersen bliver ny uddannelses- og forskningsminister. Det skyldes, at Ane Halsboe-Jørgensen overtager Joy Mogensens post som kultur- og kirkeminister.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går meddelte Joy Mogensen (S), at hun forlader posten som kultur- og kirkeminister. Det fører her til formiddag til en ministerrokade.

Ane Halsboe-Jørgensen overtager Joy Mogensens to ministerposter, og i stedet overtager partiets normale politiske ordfører Jesper Petersen posten som uddannelses- og forskningsminister.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer de nye ministre for Kronprins Frederik på Amalienborg kl. 11.00.

Lærerstuderende byder ny minister velkommen: Han kan se frem til stejl læringskurve 

Dermed står der en ny minister i front for læreruddannelsen, når Ane Halsboe-Jørgensens nedsatte udviklingsgruppe inden længe præsenterer sine forslag til forbedringer af læreruddannelsen.

Det er første gang, at Jesper Petersen udnævnes som minister.

Udviklingsgruppen består af repræsentanter for  Lærerstuderends Landskreds, Danmarks Lærerforening, KL og Danske Professionshøjskoler.

Statsministeriet oplyser, at den traditionelle overdragelsesseance med taler og gaver vil blive udskudt til et senere tidspunkt af hensyn til situationen i Afghanistan.