Arbejdstidsaftale A20
0   4

Lolland-Falster: Ny arbejdstidsaftale skal gøre lærerlivet lettere for nyuddannede

Nyuddannede lærere får to lektioner mindre end de garvede lærere og får tilknyttet en mentor. Det er en del af den arbejdstidsaftale, Lolland-Falsters Lærerforening netop har indgået med øernes to kommuner.

I Guldborgsund Kommune medfører aftalen, som også den lokale skolelederforening er en del af, at nyuddannede får to lektioner mindre det første år og én mindre det andet år. I Lolland Kommune er det to lektioner mindre i to år. De to aftaler lægger sig derudover  i høj grad op ad den landsdækkende arbejdstidsaftale, A20, som blev indgået sidste år. 

"I mange år har der været mangel på lærere i vores kommune. Vi oplever blandt andet, at det er svært at fastholde vores nyuddannede i lærergerningen", siger formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Simon Hansen i en pressemeddelelse.

"Med den her nye aftale gør vi det mere nænsomt for vores nyuddannede lærere at gå fra skolebænken til undervisningen i et klasselokale. Vores nyuddannede lærere møder ikke ind til et fuldt skema de første to år, og de færre timer i klasselokalet skal blandt andet bruges på at gøre sig erfaringer og modtage sparring fra en erfaren kollega. På den måde er vi med til at understøtte, at vores nyuddannede lærere kommer rigtig godt i gang med lærerjobbet, og det betyder forhåbentlig, at flere af vores nyuddannede lærere i mange år frem får lyst til at fortsætte med at gøre en forskel for vores børn og unges læring, udvikling og trivsel i hverdagen"

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
424 andre er allerede tilmeldt