Udeskole
0   12

Skoletjenesten: Her er der åben skole udendørs

Fra i dag kan klasser over hele landet mødes til udendørs undervisning én gang om ugen. Videncentret Skoletjenesten har i den anledning gjort det muligt at søge på 'udendørs forløb' i sin åben skole-database.

Københavns Befæstning er klar med det tilbuddet 'Regn med krig' udendørs. Det handler om første verdenskrig og foregår ved Københavns Befæstning på Kastrup Fort på Amager. Tilbuddet er gratis for udskolingsklasser i Københavnsområdet og er et tværfagligt forløb på tværs af matematik og historie.

Malene Skov Norup er til dagligt ansvarlig for undervisning og udvikling på Københavns Befæstning. Hun mener, styrken ved udendørs undervisning er, at eleverne får en bedre fornemmelse af at bruge kroppen og sanserne.

"Vi får gjort det konkret og visuelt ved at eleverne går rundt midt i historien og løser opgaver. På Kastrupfortet kan de forestille sig første verdenskrig på en helt anden måde end inde i klasseværelset", siger hun.

En af opgaverne i 'Regn med krig' er, at eleverne skal måle en af fortets broer op uden brug af målebånd eller andre værktøjer. De skal måle den op ved at tælle egne skridt à én meter op. På den måde bliver de også fysisk aktiveret i en matematisk opgave.

Artiklen fortsætter under banneret

Fossiler på Fur

Et andet af de mange udendørs tilbud i Skoletjenesten.dk's database er på Limfjordsøen Fur. Undervisningsforløbet 'Hvad finder vi ved stranden' tager eleverne med ud på en naturvandring, hvor man kigger nærmere på Furs specielle geologi sammen med en geolog eller en naturvejleder fra Fur Museum. Eleverne går en tur langs Furs nordkyst, og emnerne kan være inden for fagene biologi, geografi og natur/teknologi. Eleverne oplever spor efter supervulkaner, istidsformede landskaber og de mange sten og skaller, der ligger på stranden.

Undervisningen kan tilpasses til alle klassetrin fra børnehaveklassen til de ældste i 10. klasse. Det koster 500 kr. for maksimalt 30 elever og varer omkring 1,5 time. Emnerne spænder bredt og kan derfor tilpasses i sværhedsgrad i samarbejde med læreren og naturvejlederen.  

Rollespil i Vingsted

Et andet tilbud, som Skoletjenesten anbefaler er 'Tilbage til jernalderlandsbyen', hvor elever i indskolingen kan prøve at leve som jernaldermennesker i én dag eller i et døgn. Der er nemlig mulighed for også at overnatte i jernalderlandsbyen i Vingsted ved Vejle. Det koster 80 kr. pr. elev at overnatte og 70 kr. uden overnatning.

Undervisningstilbuddet foregår udenfor og går på tværs af mange forskellige fag i indskolingen. Eleverne får bedre forståelse for både arbejdsredskab, drama, håndværk og design, historie, madkundskab og natur/teknologi. Det får de igennem at være klædt ud som jernaldermennesker, at tilberede mad som i jernalderen og prøve kræfter med træhåndværk fra den tid. Elever og lærere får også mulighed for at komme i træning som krigere.

Herunder kan du får et overblik over, hvilke tilbud  som er udendørs, og hvilke som både er udendørs og gratis. Skoletjenesten opdaterer løbende sin database, så du kan også prøve at søge efter fx dit nærområde, udendørs og gratis. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.568 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.678 andre er allerede tilmeldt