Afgangsprøver
1   8

Billedkunstlærernes formand: Vi er glade for, at ministeriet lyttede

Formand for Danmarks Billedkunstlærere Lykke Andersen er glad for, at årets valgfagsprøver er aflyst. Og hvad angår billedkunstundervisningen resten af skoleåret, må det blive så godt som det nu kan, under svære betingelser.

"Det var vores anbefaling, at prøverne skulle aflyses, så vi er meget tilfredse med at ministeren lyttede" siger Lykke Andersen fra Danmarks Billedkunstlærere til folkeskolen.dk/billedkunst.

Danmarks Billedkunstlærere efterspurgte allerede i november 2020, at Undervisningsministeriet aflyste valgfagsprøvernei 8. klasse, så lærerne vidste hvad de havde at rette sig efter.

Nu er prøven aflyst, og både i onlineundervisningen og i de yngste klasser, som er tilbage på skolerne, er det nødundervisningsbekendtgørelsen, der gælder. Lykke Andersen er indforstået med, at det kan komme til at gå ud over billedkunstfaget, men det tager hun roligt.

"Vi har lærere, som knokler for at eleverne skal have mulighed for at modtage en smule undervisning via computeren, men selvfølgelig går det ud over faget", siger hun.

Artiklen fortsætter under banneret

"Og de elever, der nu er kommet tilbage i skolen, har ikke adgang til faglokalerne og skal ofte også undervises af en, som ikke normalt underviser i faget. Nogen steder kommer det selvfølgelig til at gå ud over kvaliteten af den undervisning, de modtager. Men sådan er omstændighederne lige nu og vi gør alle sammen vores bedste".

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt