Mette Frederiksen: I næste uge afgøres det, hvornår de yngste kan starte i skole

Regeringen forlænger restriktionerne, så store dele af samfundet forbliver lukket hele februar. Det sker for at bremse smitten med de nye coronamutationer. Planen er dog, at 0.-4. klasse kan komme i skole tidligere, men det afgøres først i næste uge.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et stort britisk forskningsstudie blandt 145.000 coronasmittede viste i denne uge, at en 10-årig smitter halvt så meget som en 30-årig. 

Kæmpestort britisk forskningsprojekt: 10-årige smitter halvt så meget som 30-årige

Af hensyn til børnenes trivsel og forældrenes mulighed for at passe deres arbejde, lægger statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde op til, at 0.-4. klasse bliver den første del af genåbningen. Hvornår de yngste elever skal møde ind i skolen igen, vil blive meldt ud i næste uge.

Forsker: Husk lærernes psykiske arbejdsmiljø, når I åbner skolerne

Statsministeren sendte en særlig hilsen til børnene og de unge på pressemødet:

"I har mistet noget, som vi godt ved, I ikke får igen. Jeg kan ikke huske, hvornår Danmark seneste som samfund har bedt en hel generation af børn og unge om at lide så mange afsavn, som vi beder jer om", sagde hun og roste dem for at facetime med bedsteforældrene og stå op hver morgen og tænde computeren og gennemføre skolearbejdet.

"I har fortjent at få jeres ungdomsliv tilbage", sagde og roste dem for den indsats, de har ydet for hele Danmark.