Forskning

Kæmpestort britisk forskningsprojekt: 10-årige smitter halvt så meget som 30-årige

En 10-årig smitter halvt så meget som en 30-årig, viser et kæmpestort britisk studie blandt 145.000 coronasmittede personer, skriver Politiken.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forsker: Husk lærernes psykiske arbejdsmiljø, når I åbner skolerne 

Generelt smitter en 10-årig ifølge analysen og datasættet halvt så meget  som en 30-årig. De 60-70-årige er dem, der smitter den største andel af deres kontakter. 

"Studiet viser, at børn har lavere såkaldt  viral load  (mængde af virus, red.), og det ser ud til, at de smitter mindre videre end personer, der har højere viral load", siger professor, virolog Søren Riis Paludan til avisen.

De nye forskningsresultater siger altså ikke, at børn ikke kan få covid-19, eller at de ikke smitter videre, men de bekræfter andre forskningsresultater, som har vist, at børn smitter mindre end voksne, og at de mindste børn smitter mindst.

Derfor kan det godt forøge smitten i samfundet at åbne skolerne for 0.-4. klasse med over 300.000 børn og omkring 25.000 lærere, men der er en relativt lille pris at betale og meget stor vinding samfundsmæssigt, siger professoren.

Lærere: Husk, at ansatte også kan smitte hinanden

Læs mere

Politiken.dk: Børn smitter cirka halvt såmeget