Håndværk og design
3   23

Faglig forening: Aflys sommerprøven i håndværk og design

Den generelle udmelding fra Danmarks Lærerforening til undervisningsministeren er, at prøverne til sommer bør gennemføres. Men ikke i de praktisk-musiske fag. Den faglige forening Håndværk og Design er klar i mælet: Aflys prøven i år.

Danmarks Lærerforening har spurgt samtlige kredse og faglige foreninger, inden de er kommet med en række anbefalinger til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil om sommerens prøver.

"Jeg vil stadig opfordre ministeren til at få aflyst sommerprøven, så den resterende tid, der må være på valgholdet, kan bruges til fordybelse i undervisning og ikke til frustrationer for elever og underviser indtil en prøveudmelding fra Børne- og Undervisningsministeren kommer", lyder det fra formand Irene Egeskov Andersen.I den Faglige Forening Håndværk og Design mener man ikke, at det vil gavne hverken eleverne eller faget at afholde en prøve, når så meget undervisning har været aflyst og det har været så svært at gennemføre undervisningen online. Eleverne har ikke kunne tilegne sig de håndværksmæssige færdigheder, de har brug, fordi de kun har haft meget lidt tid i værkstederne. 

Der har været talt om at lempe kravene til prøven, men det er foreningen meget betænkelig ved - særligt fordi prøven er helt ny. I stedet anbefaler de, at man overfører standpunktskarakteren til afgangsbeviset.

Ingen håndværk og design-undervisning i Aarhus

Artiklen fortsætter under banneret

Næstformand Wisti Pedersen er formand foreningens afdeling i Østjylland, og hans besked til ministeren er, at nu er tiden både moden og den rette til at aflyse:

"Aarhus Kommune, som den største i Østjylland, udbyder ikke håndværk og design virtuelt på noget klassetrin under hele nedlukningen. Med forårets og efterårets aflysninger af undervisningen i håndværk og design, er vi nu på det stadie, at der ikke er indhold nok at bedømme til en prøve. Østjylland siger: Aflys sommerprøverne nu, så H&D-lærerne kan koncentrere sig om at lave gode forløb i faget som giver mening, når det engang bliver muligt".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.258 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.008 andre er allerede tilmeldt