Mange 9.-klasseelever har ikke haft praktisk undervisning i naturfagene siden begyndelsn af december, og i 8. klasse gik de også glip af mange ugers undervisning på skolen.

Undervisningsministeriet til naturfaglige foreninger: Tak for konstruktive forslag

Vi vil tage jeres forslag med videre, skriver Styrelsen for Undervisning og Kvalitet til de tre naturfaglige foreninger, der har foreslået at man reducerer i antallet af opgivne fællesfaglige fokusområder ved prøven i naturfag til sommer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturfaglige foreninger: Skru ned for emnerne ved prøven i år

De tre faglige foreninger skrev i december til Undervisningsministeriet med deres bekymring for den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi i 9. klasse til sommer. Her foreslog de at man reducerer antallet af opgivne fokusområder i dette års prøve på grund af corona og hjemmeundervisning.

Undervisningsminister: Der er forholdsvis lang tid til prøverne

"Vi er meget opmærksomme på problemstillingen og forstår jeres ønske om at få en afklaring om prøverne og den indflydelse, situationen omkring covid-19 kan have på undervisningen. Vi kvitterer i øvrigt for jeres konstruktive forslag, som vi tager med videre", skriver styrelsen.

"Lige nu arbejder vi på højtryk for at få en afklaring på, hvilke løsninger der vil være mest hensigtsmæssige samlet set for alle folkeskolens prøver i forhold til den aktuelle situation. Information om sommerens prøver vil blive meldt ud, så snart der er nyt herom", lyder det i svaret. 

Naturfagslærere dybt bekymrede for 9. klasser efter corona-år