Næste år må Læringsfestivalens debatter og konferencer følges online.

Skolemessen og Læringsfestivalen rykker på nettet i 2021

Usikkerhed om hvornår forsamlingsforbuddet bliver hævet har fået folkene bag den årlige Skolemesse og ditto Læringsfestival til at opgive at slå dørene op i foråret 2021. De stikker i stedet hovederne sammen med udstillerne om at finde en digital form.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Får vi nogensinde hverdagen igen? Det ser ud til at vi kommer til at vente længe på i hvert fald to af skoleverdenens årlige mærkedage, nemlig Læringsfestivalen i København og Skolemessen i Aarhus.

Arrangørerne bag de to begivenheder har nemlig besluttet, at man ikke vil forsøge at afholde messerne fysisk i 2021. I stedet er det besluttet at lave en fælles, virtuel særudgave af Danmarks Læringsfestival og Skolemessen.

Skolemessen til april corona-aflyses

"Fordelen ved at vi slå kræfterne sammen er, at vi alle sparer resurser, samtidig med at vi får mulighed for at nå ud til hele landet", skriver projektleder Lisbeth Kjær i mail, der er sendt til udstillerne på messen.

I samme mail annonceres det, at en gruppe af udstillere hurtigst muligt vil blive inviteret til en ideudvekslingsworkshop.

Aflysning af skolemesse: Jyske CFU'er dækker selv tabet

Læringsfestivalen blev afholdt i marts i år, lige inden Danmark blev lukket ned. Skolemessen, som skulle have været afholdt i april, måtte aflyses.

Forventningen er, at man primo oktober kan præsentere en beskrivelse af det virtuelle event for udstillerne.