Udskolingslærere kan nu få ny inspiration til fjernundervisning af de ældste elever i idræt.

Nu kan idrætslærere komme på webinar og hente ny inspiration

Det kan være en udfordring at fjernundervise i idræt eller at få bevægelse ind i undervisningen i skolernes nye hverdag. Derfor tilbyder Dansk Skoleidræt og Idrætsmødet i fællesskab en række webinarer for lærere, der søger inspiration.

Publiceret

WEBINARERNE

* Onsdag den 6. maj kl. 14.30: Bevægelse i fjernundervisningengenerelt (udskoling)

* Mandag 11. maj kl. 14.30: Brain Breaks i skolen(mellemtrin/indskoling)

* Tirsdag 12. maj kl. 14.30: Idrætsfaget som fjernundervisning(udskoling)

* Onsdag 13. maj kl. 14.30: Bevægelse i undervisningen i skolen(mellemtrin/indskoling)

* Mandag 18. maj kl. 14.30: Idrætsfaget i skolen(mellemtrin/indskoling)

* Onsdag 20. maj kl. 14.30: Frikvartersaktiviteter(mellemtrin/indskoling)

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan pokker underviser man en flok 8.-klasses-elever i idræt, når de alle sidder hjemme hos sig selv og kommunikationen foregår over nettet?

Og hvordan i alverden kan man skabe bevægelse i skoledagen for de mindste elever med alle de forskellige restriktioner, som sundhedsmyndighederne har trukket ned over skolernes hverdag for de mindste elever?

Det er blandt de mange daglige udfordringer, som utallige lærere landet over møder lige nu - men nu er der hjælp at hente fra Idrætsmødet og Dansk Skoleidræt, der har indgået et nyt samarbejde. Allerede i morgen, onsdag, lægger de to organisationer ud med det første af en række såkaldte webinarer, hvor lærere og pædagoger kan hente online-inspiration. Det første webinar fokuserer på bevægelse i fjernundervisningen generelt, og retter sig altså mod lærere for udskolingselever.

"I dag kan du skifte sengetøj eller cykle en tur"

Det var idrætsmødet - der er idrættens årlige nationale folkemøde i Aalborg - der tog initiativ til samarbejdet, efter at coronakrisen medførte en aflysning af Idrætsmødet 2020. Men netop vidensdeling er en central del af Idrætsmødet, og derfor har man nu i samarbejde med Dansk Skoleidræt lavet en aftale om at afvikle seks webinarer.

"Vi er super glade for, at Dansk Skoleidræt straks var med på idéen. De er en af vores meget gode samarbejdspartnere. Vi ved, at langt de fleste lærere og pædagoger har fået udfordringer i dagligdagen med undervisningen og de gældende restriktioner", siger koordinator Morten Arvidsson fra Idrætsmødet.

Tilgængelig på Facebook og hjemmesider

"Vi vil gerne inspirere og give gode råd, så skoledagen bliver endnu bedre for eleverne og lettere at få organiseret for underviserne", siger han.

Webinarerne vil kunne følges live på både Idrætsmødets og Dansk Skoleidræts facebook-sider, og de vil efterfølgende blive gjort tilgængelige på begge parters hjemmesider.

Det er Idrætsmødet, der er med til at producere og facilitere webinarerne, mens det er Dansk Skoleidræts erfarne fagkonsulenter, som har udarbejdet materialet og som besvarer spørgsmål fra deltagerne undervejs.

Ifølge Dansk Skoleidræts generalsekretær, Bjørn Friis Neerfeldt, uddanner Dansk Skoleidræt hvert år lærere og pædagoger på to ud af tre af landets skoler.

"Så vi har en stor viden om, hvad der fungerer i praksis. I coronakrissen har vi gennem online-aktiviteter holdt fast i at kunne inspirere underviserne, men selvfølgelig med fokus på afstandskrav og andre retningslinjer. Vi glæder os til at præsentere en del af vores tilpassede aktiviteter på webinarer sammen med Idrætsmødet", siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Smittefrygt og pladsmangel rammer skolernes idrætsundervisning 

  

 

 

Læs mere

https://www.facebook.com/idraetsmoedet/

https://www.facebook.com/skoleidraet/