Læreruddannelsen
0   9

Stefan Hermann: De unge vælger uddannelse efter prestige, magt og penge

Studenter med høje gennemsnit søger i høj grad ind på enten medicin, jura, statskundskab eller psykologi - kun ganske få af dem søger ind på fx lærer- eller pædagoguddannelserne. Det ærgrer rektorformand Stefan Hermann, men: "Når det er sagt, så kan der heller ikke herske nogen tvivl om, at mange af de unge vælger helt rationelt i forhold til, hvad der giver adgang til prestige, magt og økonomiske muligheder og hvad de socialiseres til i ikke mindst gymnasiet. De sidste 15 år har der ikke for alvor været satset på pædagog-, lærer,- sygeplejerske og socialrådgiveruddannelserne".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
280 andre er allerede tilmeldt