"Vi mener fuldstændig uforandret, at det er uacceptabelt, at vi yder støtte til skoler, hvor børn med minoritetsbaggrund klumpes sammen og afskæres fra at have danske legekammerater", siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Jyllands-Posten.

Regeringen arbejder på model, der skal tage tilskuddet fra muslimske friskoler

Socialdemokratiet vil tage statstøtten fra friskoler målrettet muslimske elever. Det foreslog partiet allerede i 2017, men selvom partiet i sommer fik regeringsmagten, er det endnu ikke sket. Spørgsmålet er nemlig, om en sådan regel vil være diskriminerende og dermed i strid med Menneskerettighedskonventionen og Grundloven. "Vores påstand er fortsat, at de juridiske problemer kan løses", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Jyllands-Posten. Hun forventer at lægge et forslag frem i næste folketingssamling.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jyllands-Posten.dk: "Minister fastholder, at muslimske friskoler skal lukkes"