Debat Uddannelsesvejledning
0   6

Lærere skal bakke op uanset niveau

Hvorvidt man er studieparat eller ej, bliver vurderet, inden man som elev dimitterer fra 9. klasse. Jeg ønskede stort at komme på efterskole, men ligesom i mange andre familiers tilfælde var økonomien desværre ikke til det. Derfor kom det hjemme hos mig på tale, at jeg skulle gå direkte videre i gymnasiet.

Jeg klarede folkeskolen rigtig fint, faktisk med karakterer, der lå langt over gennemsnittet, men jeg havde dog altid store problemer med matematik. Da jeg nævnte for mine daværende lærere, at jeg overvejede at starte direkte på en gymnasiel uddannelse, blev jeg mødt med undrende blikke. Min matematiklærer sagde sågar til mig, at det lød som en rigtig dårlig ide. Mit lille 15-årige sind krøllede helt sammen. En enkelt dårlig karakter erklærede mig uegnet, og jeg gav først og fremmest mig selv skylden.

Heldig som jeg var, fik jeg alligevel chancen for at komme på efterskole, og det år gav mig rigtig meget. Der blev jeg mødt af støttende lærere, som mente, at jeg sagtens ville kunne tage en ungdomsuddannelse uden problemer.

Her, godt fem år efter, sidder jeg som førsteårsstuderende på min bachelor. Havde jeg ikke mødt opbakning fra mine efterskolelærere, var det ikke sikkert, jeg havde turdet starte på gymnasiet. En frygt, der var blevet skabt af den simple grund, at nogle havde fortalt mig, at jeg ikke kunne. Man skal som elev bakkes op og opfordres til at række ud efter sine mål, bilder du dem det modsatte ind, risikerer de at tro på det.

Artiklen fortsætter under banneret

Så lad dette være en opfordring til alle folkeskolelærere: Tag jeres elever i hånden, støt dem, guid dem og ikke mindst stol på dem. Det er sådan, man skaber selvsikre voksne mennesker.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt