Gladsaxe Kommune
0   6

Fokus på det mentale: Markant færre overvægtige elever i Gladsaxe

Gladsaxe har siden 2006 haft held med fokus på den mental sundhed som vej til at sænke antallet af overvægtige børn. Flere indsatser, der spiller sammen, gør forskel, siger souschef i Gladsaxes sundhedspleje.

Blot 15 procent af Gladsaxes elever fra 0. til 9. klasse er overvægtige. Det svarer til 360 ud af i alt 2400 elever. Til sammenligning var 26 procent af eleverne overvægtige i 2007. Gladsaxe har sat ind på flere fronter. Siden 2014 har kommunen blandt andet tilbudt mindfulness-kurser og yoga til folkeskoleelever med for højt BMI.

"Mindfulness og yoga er en del af vores tilbud til overvægtige børn. Hvis eleverne ikke trives mentalt, så kan de prøve at komme nok så meget til sport og spise anderledes, men hvis de ikke har livsgnisten, så virker det ikke. Så har vi koblet det med de andre tilbud, vi har", siger souschef i Gladsaxes sundhedspleje Eva Falk til folkeskolen.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Tilbuddet bliver lagt op til forældrene på Aula i begyndelsen af skoleåret, og sundhedsplejerskerne har også mulighed for at henvise elever til tilbuddet.

"I 0.-2. klasse er forældrene med. Fra 3. klasse og opefter kommer eleverne alene. Tilbuddet foregår i Gungehushallen om eftermiddagen", siger Eva Falk.  Tilbuddet er et af flere, som Gladsaxe har til overvægtige elever.

"Nogle elever går kun til det, mens andre også går til det, vi kalder Holbæk- modellen. Vi bruger også mindfulness og yoga, hvis en elev skal på julemærkehjem. Det er vigtigt, at der er mulighed for nogle specialtilbud til de overvægtige", siger Eva Falk.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
698 andre er allerede tilmeldt