Tysk på for kort tid

Tysk begynder nu i 7. klasse, men det tager længere tid at lære

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne har svært ved at få troen på, at det kan lade sig gøre at lære tysk, når de først begynder på faget i 7. klasse. Dels skal de lære sproget på kort tid, dels bliver de ofte afbrudt af for eksempel lejrskoler, emneuger og projektorienteret undervisning.

Derfor er Kirsten Lundgaard Nielsen, formand for tysk fagudvalg i Sproglærerforeningen, glad for, at tysk måske skal begynde i 6. klasse.

'I modsætning til engelsk kender eleverne ikke ret mange tyske ord på forhånd. Derfor tager det længere tid at lære tysk. Med et længere forløb får ordforråd og grammatik lov til at fæstne sig, og det vil gøre eleverne trygge og give dem et godt overblik', siger Kirsten Lundgaard Nielsen.

Alligevel bryder hun ikke ud i jubel over regeringens udmelding om tidligere sprogstart. For mens eleverne skal have engelsk fra 3. klasse, hedder det kun, at der kan blive tale om at indføre tysk eller fransk fra 6. klasse.

'Hvis regeringens vage formulering dækker over, at kommunerne selv skal betale for de ekstra timer, vil vi få nogle meget ambitiøse og progressive kommuner, der satser stort på tysk, mens andre ikke vil tage sig råd til at tilbyde faget i 6. klasse. Men vi griber fat i det halmstrå, vi har fået fra regeringen, for 6. klasse er et godt tidspunkt at begynde på', siger Kirsten Lundgaard Nielsen.

stan