Debat

AULA … tvinger mig til at bryde notatpligten.

Min kriminelle løbebane begyndte for nylig, da jeg skulle skrive noget i logbogen. Det kunne jeg ikke finde ud af, og det skyldes for en gangs skyld ikke mine manglende talenter. Funktionen ”logbog” findes nemlig slet ikke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er kun et sted på AULA, som i min bevidsthed er et stort sort hul svarende til dem ude i universet, hvor vi ikke ved, hvad der sker, hvis man putter noget ind i dem. Væk er det da i hvert fald. Sådan fungerer AULA også. Man skriver et vigtigt dokument, gemmer det, og vupti er det i løbet af ganske kort tid forsvundet blandt utallige andre vigtige dokumenter. Det er faktisk sådan en form for digital gemmeleg. Man må sørme da ikke håbe, at en eller anden sagsbehandler har behov for agtindsigt i noget! God jagt, tænker jeg bare.

Nå, men min tålmodighed er på ingen måde egnet til at skrive noget, som hverken jeg selv eller andre får glæde af, og behovet for at føre logbog var jo ikke løst, så jeg fik den geniale ide, at lave det på drev. Og nej, fy fy, skamme skamme, det må man ikke. Løsningen blev et dokument med alle mine elever uden navn, men med et nummer, som jeg og mine kollegaer kender. Så længe det er unavngivet, er det ikke sådan rigtigt hard core kriminelt, men det er heller ikke sådan rigtig smart, vel? Jeg lever i hvert fald ikke op til notatpligten, som jo netop handler om at forebygge, at folk laver deres egne systemer.

Kort tid efter havde jeg to iltre piger, som røg i slåskamp midt i en time. Det skrev jeg naturligvis i min nye overskuelige logbog, og så tænkte jeg, at forældrene nok også burde vide det. Normalt ville jeg sende en hurtig og kortfattet besked (noget med at ”din datter har forsøgt at myrde XX i en biologitime”), men her slap min tålmodighed igen op! Det er så tilpas langsommeligt at søge på navnene i AULA´s mailsystem, at min personlige tærskel, for hvad forældre behøver at vide, er hævet betragteligt. Mordforsøg hører helt klart til under bagatelgrænsen! Ja, jeg indrømmer, at det var en semi-professionel beslutning! Og nej, så lang tid tager det jo heller ikke. Problemet opstår først, hvis man skal gøre det med flere elever. Så er det pludselig rigtig lang tid, man bruger på det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Kort fortalt, så er vi meget opmærksomme på journaliseringspligten på min arbejdsplads og i kommunen generelt, og i det lys er det da imponerende, at man først sender alle lærere og pædagoger gennem et kursus i journalisering- og notatpligt, for derefter at købe et system til den nette sum af 400 mio. kr. som mangler den mest basale funktion overhovedet.

Jeg har i den sammenhæng tænkt på, hvad AULA er en forkortelse af. U kan næsten kun stå for uigennemtænkt og ufærdig. Jeg kunne da også godt komme med et forslag om, hvad L står for!

Powered by Labrador CMS