Skoleledelse
19   124

Lærere er chokerede: Populær leder er fratrådt med øjeblikkelig virkning

I sidste uge fik lærerne på Fløng Skole en overraskende melding. Deres skoleleder havde uden forklaring pludselig fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning. Det har fået lærerne til at sende et fælles brev til kommunen.

"Jan Bjergskov Larsen er fratrådt sin stilling som skoleleder på Fløng Skole, da der er indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem Høje-Taastrup Kommune og Jan Bjergskov Larsen".

Den besked tikkede i sidste uge pludselig ind til lærere og forældre på Fløng Skole i Høje-Taastrup Kommune.

Beskeden kom som et chok for skolens personale, hvor ingen siden har fået en forklaring på den pludselige fratrædelse. Og ingen har fået mulighed for at sige farvel til deres nu tidligere skoleleder.

Det fortæller lærer på skolen Maria Roneklindt.

Artiklen fortsætter under banneret

"Beskeden kom ud af det blå i starten af sidste uge. Vi har ikke fået nogen forklaring, og vi fik heller ikke mulighed for at sige farvel til Jan. Det er rigtigt trist", fortæller hun. 

Hele personalet har sendt brev til kommunen

Fratrædelsen har fået alle lærere, SFO-personalet og sekretærerne på Fløng Skole til at skrive et åbent brev til kommunens Institutions- og Skolecenter. I brevet skriver personalet, at den pludselig fratagelse har efterladt "skolen i et vakuum og skolens ansatte meget chokerede".

"Følelserne har efterfølgende været mange og spørgsmålene måske endnu flere. Men fælles står vi tilbage med en følelse af dyb undren. En undren, der bunder i spørgsmålet: Hvorfor? Hvorfor er dette sket? Hvorfor står vi, fra den ene dag til den anden, uden leder? Svaret mangler vi fortsat, og der er ikke noget, der tyder på, at vi får et", lyder det i det åbne brev.

Personalet roser den fratrådte leder

I brevet roser personalet deres nu tidligere leder.

"Set med medarbejdernes øjne har Jan handlet i Fløng Skoles bedste interesse, og han vil blive savnet som leder", lyder det blandt andet i brevet.

Og det er en udlægning, som Maria Roneklindt er helt enig i.

"Vi har følt, at Jan har været vores værn mod den politik, der har været ført i kommunen. Vi oplevede for cirka to år siden, at fem lærere blev sygemeldt med stress. Her var kommunens løsning, at vi fik en konsulent ud tre eftermiddage".

Ifølge Maria Roneklindt var konsulenten ikke den store succes.

"Konsulenten fortalte os, at stress ikke kun er arbejdsrelateret, og at det kunne have noget at gøre med, at vi havde for meget at se til i privatlivet. Så hvis vi fx var i gang med at træne op til et maraton, var det nok en god ide at droppe det. Det fik vi ikke meget ud af. Vi sad bare og rystede på hovedet", fortæller hun.

Leder indførte mindre undervisningstid

Maria Roneklindt fortæller, at de mange sygemeldinger fik Jan Bjergskov Larsen til at give alle lærerne én lektions mindre undervisningstid.

"Jan tog konsekvensen, og det gav os alle sammen lidt mere luft. Hans argument var, at det koster mere at have sygemeldinger, og det koster også trivsel og faglighed for eleverne".

Siden beskeden om Jan Bjergskov Larsens fratrædelse har personalet ifølge Maria Roneklindt følt sig utrygge.

"Vi føler os utrygge, fordi vi frygter, at det er sådan, at kommunen behandler sit personale. Og vi kan ikke gøre andet end at gå og gætte på, hvad der kan være årsagen til det hele. Det er rigtigt ubehageligt".

Skolens souschef Anne-Marie Andreasen er blevet konstitueret skoleleder, og så er personalet blevet informeret om, at der skal findes en ny skoleleder fra 1. marts næste år.

Anne-Marie Andreasen oplyser til folkeskolen.dk, at hun ikke ønsker at kommentere på sagen.

Det er endnu ikke lykkes at få en kommentar fra skolechef i kommunen Flemming Ellingsen.

Overfor Sjællandske Medier udtaler han, at han ikke kan udtale sig, da parterne har tavshedspligt.

"Jeg anerkender, at der er en frustreret personalegruppe, og frustrationen bliver kun større af, at vi ikke kan melde mere ud, men sådan er det nu engang med personalesager. Parterne skal beskyttes", siger han videre til Sjællandske Medier.

Heller ikke Jan Bjergskov Larsen vil udtale sig om sagen. Den afgående skoleleder har tidligere siddet i byrådet for SF i nabokommunen Roskilde, hvor han bor. Ved valget i 2017 blev han dog ikke genvalgt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ