Sidste år var temaet for DM i madkundskab kål. I år er det mælk.

DM i madkundskab: Elever kokkererer med mælk

Årets danske mester i madkundskab skal kunne noget særligt med mælk. Det er nemlig årets tema i konkurrencen, der skal fremme børn og unges madkultur.

Publiceret

FINALEHOLDENE VED DM IMADKUNDSKAB

Den Lille Skole, 6. kl., Lyngby

Frederiksberg Skole, 7. kl., Sorø

Stokkebækskolen, 8.-9., Gudme

Fællesskolen Hammelev Sct. Severin, 6.A, Haderslev

Resenbro Skole, 6. kl., Silkeborg

Løvvangskolen, 5.A, Nørresundby

Marie Kruses Skole, 7.A, Farum

Baggesenskolen, 7.X, Korsør

Verninge Skole, 6.A, Tommerup

Tistrup Skole, 6. kl., Tistrup

Mørke Skole, 6.A, Mørke

Poulstrup Friskole og Børnehus, Vrå

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter seks regionale semifinaler er 12 finalehold nu klar til at dyste mod hinanden i Danmarksmesterskaberne i madkundskab, Madkamp. Vinderen findes på University College Lillebælt i Odense på torsdag den 31. marts.

Finaleholdene kommer fra skoler landet over fra 5. til 9. klasse. De har alle gennemgået Madkamp-undervisningsforløbet, hvor de i år har eksperimentere med mælk i maden og fået en bredere forståelse af madens betydning for blandt andet sundhed under temaet "Mælk og mælkeprodukter - og deres fysisk-kemiske egenskaber".

Finalisterne skal allerede møde klokken 8, hvor de går i gang med at klargøre deres retter og dækker bord i festsalen. Tre timer senere vil de få besøg af dommerne, som bedømmer finalisterne på de 12 mælkeretter, deres værtsskab og præsentationer. Det madkyndige dommerpanel udgøres af Morten Falk, som er kok på Kadeau København og vinder af Bocuse d'or, restauratør John Kofod fra Sortebro Kro, lektor i madkundskab Kirsten Marie Pedersen samt madkundskabslærerstuderende Mette Nordahl og mejeridirektør i Arla Ole E. Hansen. 

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og vinderen af Den store Bagedyst Tobias Hamann kommer på besøg inden prisoverrækkelsen.