Bachelorprojekt

To af top tre-bacheloropgaverne handler om læsning og litteratur.

Bachelorprojekternes top tre fundet

En priskomite af forskere, professions- og aftagerrepræsentanter har fundet de tre bachelorprojekter fra læreruddannelsen, hvis forfattere skal på vinderskamlen, når professionshøjskolerne og fagbladet Folkeskolen midt i november præmierer årets bedste. Huno Jensen, skolechef i Silkeborg Kommune har været med til at finde de tre projekter, der er med i slutspurten. Han siger om feltet: "Set fra en brugersynsvinkel tager de alle fat på særdeles relevante temaer, og ved at nytænke pædagogik omkring læsning, litteratur og matematik rammer de ind i kernen af skolens opgave. Det er rart at se, at man på læreruddannelserne formår at føre de studerende frem til at kunne præstere projekter af så høj en kvalitet."

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Tre diplomafhandlinger nomineret

De tre forfattere inddrager ifølge Huno Jensen relevant teori, lade den møde praksis og dermed afstedkomme refleksioner, som kvalificeret skaber gode læringssammenhænge.

"Udover at det er relevant teori, er det også den nyeste teori. Også på den måde er de tre forfatterres præstation udtryk for, at vi har nogle lærere, som er nysgerrige i retning af udvikle og kvalificere deres profession", siger skolechefen.

Udvalgt til præmiering:

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på skærmen.

Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.

Vigtige områder

Huno Jensen har disse kommentarer til de enkelte projekter:

"Helle Rosenkvist Volsgaards opgave handler om det vigtige område, hvordan læreres arbejde med matematik kan udvikles i kraft af mere praktisk anvendelse, og hun når frem til en relevant nytænkning indenfor matematikfaget. Sally Dorff Hansen tager fat i en af de store udfordringer, at arbejde systematisk med hvordan børn og unge læser. Hun gør det kompetent og meget relevant ved at sætte fokus på børn og unges lyst og motivation som væsentlig drivkraft. Styrken i Janni Lybechs opgave er blandt andet, at den handler om at gøre litteraturen genkendelig for børn og unge, og at den tydeliggør betydningen af at lære at læse litteratur."

Præmieoverrækkelsen finder sted den 15. november, hvor blandt andre undervisningsminister Christine Antorini holder tale.