Debat

Måske handler lockouten slet ikke om overenskomst

En analyse af baggrunden for konflikten 2018

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lockouten handler ikke nødvendigvis om en overenskomst.

I efteråret blev der talt om et økonomisk råderum på 32 mia. kr. frem mod 2025.

I december udviste VLAK og DF en dilettantagtig forestilling i forhold til at lande en finanslov.  Dette resulterede i rekordlave meningsmålinger i januar, hvor blå blok lå 7 mandater efter rød blok.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Noget måtte gøres.  Med Lars Løkkes historiske evne til taburetklingeri, kalder jeg nu følgende som det mest sandsynlige scenarie:

Hvad nu hvis lockouten er iscenesat og der allerede nu er planlagt et regeringsindgreb? Et regeringsindgreb der hovedsageligt tilgodeser de offentligt ansatte? Der er jo et økonomisk råderum til dette.

Allerede i dag har Lars Løkke i et interview på TV2 proklameret, at han da sagtens kan se en løsning, der burde kunne tilgodese de offentligt ansatte. Allerede i dag har Kristian Thulesen Dahl sagt, at DF (til trods for, at de stemte for en lockout) ikke mener, at en lockout er svaret, men at de offentlige arbejdsgivere burde komme lønmodtagerne i møde.

Således synes det, at overenskomsten endnu en gang er blevet til en teaterplads for de folkevalgte for at fremme en anden politisk dagsorden.

Jeg forudser, at VLAK og DF kommer og "redder" de offentligt ansatte og derved fremstår som heltene og får flyttet mandaterne tilbage, så de igen ligger godt i meningsmålingerne og måske allerede til sommer eller tidlig efterår udskriver tidligt valg.

Jeg forudser, at Sophie Løhde, der reelt fik en degradering ved at gå fra ældreminister til innovationsminister i 2016, bliver ofret for at fremme projektet. Dette ved hun, men som plaster på såret, får hun en topliste nominering for Venstre til næste EU-valg.

Kein Hexerei. Nur Behändigkeit Hvor sandsynligt ser I denne analyse?

Powered by Labrador CMS