Politisk zigzagkurs frustrerer lærere i Thy

Først skulle hele strukturen ændres med udsigt til lukning af flere skoler. Så skulle der i stedet indgås partnerskabsaftaler med forældrene i lokalområderne, der ville sikre skolerne. Nu er hele skolestrukturen atter i spil. Sådan er virkeligheden for lærere og forældre i Thisted Kommune. ”Det er et latterligt forløb,” siger Philip Lehn Brand, kredsformand for Thy–Mors Lærerkreds.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Men det kan desværre få store konsekvenser for alle, der har med skoler og daginstitutioner at gøre, fordi der ikke er sket noget på området i mange måneder. Resultatet kan blive et behov for endnu mere drastiske besparelser næste år".

Forklaringen på zigzagkursen er, at Dansk Folkeparti i kommunen på Jyllands skulder siden kommunevalget i november 2013 har skiftet fra blå blok til rød blok og tilbage igen. Dertil kommer, at det, både mens partiet støttede blå blok, og siden da det skiftede til den anden side, har været uklart, hvad de forskellige politiske aftaler på skoleområdet går ud på.

"Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ville bringe hele skolestrukturen i spil uden at forklare konsekvenserne af de konkrete tiltag. Så ville Enhedslisten, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgå partnerskabsaftaler med lokalområderne uden at fortælle om det betød, at forældrene skulle garantere, at der blev avlet flere børn, eller om de for eksempel skulle stå for rengøring og vedligeholdelse af skoler. Det er kort sagt dårligt politisk håndværk", siger kredsformanden.

Noget skal der ske, for Thy er et af de områder i landet, hvor fødselstallet falder mest og resten af den demokratiske udvikling følger samme retning.

"Det er blot ærgerligt at nogen - i dette tilfælde Dansk Folkeparti - har forsøgt at bruge situationen til at spinde vælgermæssigt guld," siger Philip Lehn Brand.

Nyeste udspil fra det i øjeblikket værende politiske flertal er, at man vender tilbage til situationen lige efter kommunevalget, hvor hele skolestrukturen ligge åben for nye udspil.

 

 

Powered by Labrador CMS