Skolernes Sangdag når lige at blive afviklet i år. Her et billede fra sangdagen 2019.

Skolernes Sangdag: Nu må eleverne synge igen

I mandags blev restriktionerne i skolen ophævet, så det nu er op til de lokale myndigheder og skoler, om der skal sættes begrænsninger for sang i skolen. Det betyder, at mange lærere kan nå at øve op til Skolernes Sangdag på mandag den 21 juni.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolernes Sangdag er blevet flyttet til den 21. juni kl. 10.30 for at give lærere og elever en chance for at øve bare nogle af sangene op, inden dagen oprinder.

Silja Okking er vært for dagen på DR. DR Børnekoret og et band af musikere fra DR spiller og synger til sangfesten, som vil blive dirigeret af Børnekorets dirigent Susanne Wendt. Løbende kan lærere finde øvevideoer på DR.dk

Skolernes Sangdag er et samarbejde mellem Musiklærerforeningen, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og DR.

Formand for Musiklærerforeningen Karen Johansen er rigtig glad for, at skolerne nu får mulighed for at synge igen.

"Nu må vi endelig synge med børnene igen. Det betyder, at vi har lige en uge til at gennemgå sangene til Skolernes Sangdag og give den fuld gas. Så klik ind på skolernessangdag.dk. Der finder I video, indspilninger, tekst, node og små aktiviteter, I kan lave i jeres undervisning", lyder det fra Karen Johansen i en opfordringsvideo, hun har delt på Facebook.

Lærer har skrevet sang til Skolernes Sangdag 

Skolernes Sangdag bliver hvert år holdt i foråret og er en markering af sang og musik i skolen. Det er op til lærerne, hvordan man bruger Skolernes Sangdag. Der er skoler, der laver musicals, familiekoncerter, sangstafet eller stomp-undervisning. I år har været et svært år at synge i skolen i. Netop derfor er Skolernes Sangdag rykket, og nu kan lærere lige nå at være med i det omfang, som passer til den enkelte skole.

I år er sangene 'Alt er godt', 'Buster', 'Dagen er lang', ´Jeg gik mig ud en sommerdag', 'Jeg tror på dagen, jeg tror på dig', 'Kom morgen' og 'Troldkvindepakket'.

På hjemmesiden kan man også finde introduktion til, hvordan man spiller på flasker.

Læs mere