"Vi har arbejdet med de sange, og vi har gået rundt om hinanden for at finde de rigtige ord, og det er en stor anerkendelse af det, vi laver, at det bliver udtaget, og det bliver taget alvorligt. Jeg synes, sangen er pissegod", siger Anders Møller.

Lærer har skrevet sang til Skolernes Sangdag

Klar, parat, start til Skolernes Sangdag fredag den 3. april. Anders Møller er læreruddannet og stolt over, at hans sang ”Gennem byen” er blandt de sange som synges på Skolernes Sangdag. Nummeret egner sig godt til sammenspil.

Publiceret
Skolernes Sangdag afvikles hvert år fredag før påskeferien. Vurderingen er, at over 200.000 elever synger med.

SKOLERNES SANGDAG ER:

 

  • en årlig musikdag, hvor børn over hele landet synger foråret igang
  • en markering af sang og musik i skolen
  • en parallel til skolernes motionsdag
  • altid fredag før påskeugen

Det er op til skolerne, hvad der skal ske på Skolernes Sangdag.Der er skoler, der laver musicals, familiekoncert, sangstafet ellerstomp-undervisning. Skolernes Sangdag er arrangeret af DR, DetKongelige Danske Musikkonservatorium ogMusiklærerforeningen. 

Næste sangdag er den 3. april 2020.

Kilde: SkolernesSangdag 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Solen følger med, mens jeg går, mærker, at mit hjerte slår". Sådan lyder den første sætning i Anders og Mette Møllers sang "Gennem byen". Anders Møller er uddannet lærer og har arbejdet mange år på Giersings Realskole i Odense. Men i 2013 år siden søgte han orlov for at få mere tid til sit komponistarbejde og kurser.

"Jeg skrev bøger og sange til blandt andet folkeskolebrug. Så kom reformen, og den synes jeg ikke var attraktiv. Derfor søgte jeg orlov for at se, om jeg kunne leve af de andre ting, jeg lavede", siger Anders Møller.

Han fik ikke orlov, og så sagde han jobbet op.

"Jeg er lærer på Syddansk Musikkonservatorium nu. Men jeg har stadig en forbindelse til Giersings Realskole. Alle mine sange er testet på børn, og jeg tager et vikariat ind i mellem, hvis jeg har tid. Jeg har lige haft otte uger i en 3.-klasse".

Skolernes sangdag vender tilbage med fornyet styrke 

 

Det er Anders Møller kone Mette, som står for teksterne til sangene. Og den sang som er udvalgt til Skolernes Sangdag har de fået lavet en musikvideo til, hvor deres datter synger.

Anders Møller er med egne ord "sindssygt stolt" af, at sangen er udvalgt.

"Vi har arbejdet med de sange, og vi har gået rundt om hinanden for at finde de rigtige ord, og det er en stor anerkendelse af det, vi laver, at det bliver udtaget, og det bliver taget alvorligt. Jeg synes, sangen er pissegod", siger han og opfordrer til, at lærerne bruger nummeret til sammenspil.

"Den sang er oprindeligt lavet til et sammenspilsmateriale. Så det er et nummer, som ikke er svært at spille. Det er helt dogmeagtigt skrevet. Der må kun være tre akkorder, og det skal være de samme akkorder i a-,b- og c- stykket. Vers, bro og omkvædet er de samme tre akkorder. Det er skrevet sådan, fordi det skal være let at spille som sammenspilsmateriale".  

Sangen er med i bogen 'God musik - let at spille 5'.

"Den har fået en undertitel, 'keep it simple'. Eleverne skal kunne spille det ret enkelt. Derfor er det endnu federe, at det er lige den sang, der er blevet valgt til Skolernes Sangdag", siger han.

Find tekst og noder herunder. Se link til alle sangene, som kan øves op til  Skolernes sangdag.