Peter Brodersen mener, at videooptagelser kan skærpe undervisningen.
Peter Brodersen mener, at videooptagelser kan skærpe undervisningen.

Se din egen undervisning på video

Nu kan du komme til at se din undervisning på video. Du kan nemlig bestille UCLillebælt til at komme ud på din skole og optage din undervisning. Efterfølgende kan du analysere og diskutere undervisningen sammen med pædagogiske medarbejdere fra UCLillebælt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

UCLillebælt har oprettet en form for pædagogisk laboratorium, kaldet LæremiddelLAB, som skoler kan købe et besøg fra. Pædagogiske medarbejdere fra laboratoriet tager ud på skoler og optager de dele af din undervisning, som du beder om. Det kan være samspillet mellem dig og eleverne, din måde at instruere på eller vejlede på eller for eksempel den måde, du bruger undervisningsmaterialer på. Hvad du nu ønsker og har behov for, at der bliver sat fokus på.

"Undervisningssituationer har både veje og vildveje, det ved enhver, der har prøvet at undervise", siger lektor Peter Brodersen, der er projektleder på LæremiddelLab, som han har været til at etablere sammen med blandt andre Thomas Illum Hansen fra Læremiddel.dk. 

"Midt i travlheden med at få tingene til at fungere kan vores opmærksomhed ikke være alle steder. Vi ved ikke helt, hvordan vi tager os ud, når vi underviser. Hvor klare er de instruktioner, vi giver eleverne egentlig? Er vores faglige oplæg forståelige for eleverne",  spørger Peter Brodersen.

Kameraet indsamler empirisk materiale om din undervisning 

Kameraet indsamler empirisk materiale om din undervisning 

Et besøg fra LæremiddelLAB kan belyse sådanne spørgsmål. Kameraerne i klasselokalet samler nemlig empirisk materiale sammen, som den lærer, der har fået optaget sin undervisning, efterfølgende kan studere, analyse og diskutere med fagkyndige didaktiske og pædagogiske medarbejdere fra professionshøjskolen. Alt sammen med henblik på at blive bedre til at undervise.

Laboratoriet er foreløbigt afprøvet med lærere i folkeskolen og på læreruddannelsen samt på bachelorstuderende i læreruddannelsen og PD-studerende, fortæller Peter Brodersen.

Powered by Labrador CMS