Anmeldelse
Cubakrisen
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Med Cubakrisen leverer Peter Chrisp en helt ekstraordinært spændende og anderledes historiebog.
Denne bog følger de dramatiske dage i oktober 1962, hvor verden var så tæt på en atomkrig som aldrig før og heldigvis heller ikke siden. Vi følger i bogen USA's præsident John F. Kennedy og hans stab på tæt hold og ved hjælp af dokumenter og facts fra samtiden. På næsten samme intense måde kikker vi Sovjetunionens leder, Nikita Khrusjtjov over skuldrene.
Få år efter var disse to frontkæmpere begge borte. Kennedy blev skudt i Texas, og Khrusjtjov blev væltet som leder og degraderet til elværksbestyrer.
Bogen er rigt underbygget med citater fra samtiden, faktabokse og kort. Bagest i bogen er der en tidslinje, så eleven kan sætte hændelserne i perspektiv, en ordliste med forklaringer til de væsentligste begreber og institutioner samt en henvisning til bøger og internetsteder om emnet.
En spændende og meget vigtig bog om en af de mest afgørende hændelser i det 20. århundrede. Selv ville jeg uden at tøve benytte netop denne bog til arbejdet med den kolde krig. Elever i 8. klasse ville problemfrit kunne bruge bogen på egen hånd i eksempelvis et projektarbejde.