Fransk-konkurrence giver dine elever mulighed for at vinde en Tour de France-oplevelse

Elever i 8.-10. klasse kan deltage i en fransk-konkurrence om en særlig Tour de France-oplevelse, når verdens største cykelløb kommer til Danmark.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I anledning af at Tour de France til sommer lægger vejen forbi Danmark med tre etaper på dansk jord, har Det Nationale Center for Fremmedsprog, Institut français du Danemark, Sproglærerforeningen og Fransklærerforeningen udviklet konkurrencen Aux vélos, les élèves ! for elever i landets 8.-10. klasser.

Her kan grupper på 2-5 elever udarbejde et produkt ud fra et undervisningsmateriale, der er skabt til konkurrencen. Temaerne drejer sig om dansk cykelkultur, bæredygtighed og Tour de France.

Undervisningsmaterialet kan både danne udgangspunkt for temavalg og tekstopgivelser i forbindelse med elevernes afgangsprøve. Konkurrencenperioden er i gang og løber indtil 12. maj. Det er gratis at deltage.

Det Nationale Center for Fremmedsprog skriver, at førstepræmien er en unik oplevelse, som vil ske i forbindelse med én af de tre danske etaper juli 2022. 

Derudover vil der være forskellige præmier i form af gavekort og Tour de France-relateret merchandise og merchandise fra Det Nationale Center for Fremmedsprog.

Førstepræmien udbydes i samarbejde med Grand Départ Copenhagen Denmark 2022, som står bag organiseringen og afviklingen af de tre Tour De France-etaper i Danmark.

Læs mere

Læs mere om konkurrencen her

Powered by Labrador CMS