Anmeldelse

Livet efter døden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har altid optaget os mennesker, hvad der sker, når et menneske dør. Igennem alle tidsaldre og kulturer har vi søgt svar på, hvad livet efter døden kan rumme. For vi har nemlig svært ved at for­lige os med, at livet ikke skulle fortsætte efter døden, og her har religionerne skullet give svar på de mange gådefulde spørgsmål.

Ingen ved med sikkerhed, hvad der sker, når vi dør, så den religiøse forestillingskraft har haft rige mulig­hed­er for at skabe mytiske billeder til at forklare det uforklarlige. Nærværende antologi præsenterer på fornem vis forskellige forestillinger om livet efter døden i verdens fem store religioner: jøde­dom­men, kristendommen, islam, hinduisme og buddhisme - og der er endda en enkelt artikel, der viser, hvor­dan man kan forestille sig en ateistisk myte om lykke og død.

Da alle bidragydere er meget kompetente, og da alle artikler rummer grundige gennemgange af hver deres område, er det svært at fremhæve noget frem for noget andet. Men det skal dog siges, at det ud­præg­­et er en bog til seminariebrug eller til lærerens egne baggrundsstudier, og den bør stå tilgængeligt til opslag et centralt sted på skolerne.