Anmeldelse

Samfundslex

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Samfundslex" er en praktisk samfundsfaglig opslagsbog med mere end 2.500 opslagsord, der spænder over alt fra arbejdsmarked til åben uddannelse. Opslagsordene dækker de obligatoriske fagområder: politologi, international politik, økonomi og sociologi.

Artiklerne i bogen giver overblik over de enkelte begreber, emner og sammenhænge, man støder på i forbindelse med undervisning, avislæsning og det samfund, der omgiver os. Bogen indeholder også henvisninger til beslægtede artikler, der giver yderligere indsigt i et begreb eller et emne.

Med "Samfundslex" følger en cd-rom med det komplette leksikon. Herfra kan man kopiere figurer og tekst direkte over i egne opgaver. Da tingene udvikler sig hurtigt, opdateres bogens artikler løbende på www.samfundslex.gyldendal.dk

Bogen er skrevet til gymnasiebrug, men jeg finder den absolut også egnet til brug i samfundsfag i folkeskolen, hvor eleverne kan få god og brugbar information inden for alle de områder, som faget beskæftiger sig med. Faktisk er den næsten uundværlig i den daglige undervisning.

Jeg kan derfor varmt anbefale bogen.