Anmeldelse

Geotoper 3

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Geotoper 3" er Geografforlagets bud på undervisningsmateriale til geografi i 9. klasse. Materialet ligger i forlængelse af "Geotoper 1 og 2", der henvender sig til henholdsvis 7. og 8. klasse.

"Geotoper 3" består af elevbog, arbejdshæfte, lærerhåndbog og nettjenesten GeotopNet. Systemet virker meget gennemtænkt og overbevisende. Forlaget har taget udgangspunkt i Undervisningsministeriets faghæfte for geografi og har derefter bygget bogsystemet op omkring trinmålene.

Det er en nydelse at navigere rundt i "Geotoper 3". Elevbogen har gode og aktuelle emner som for eksempel globalisering. Måske ikke lige noget, der fænger en 9.-klasse-elev. Men med opslag som "Real Madrid - En global fodboldforretning" giver man emnet en ny dimension, som eleverne kan forholde sig til. Teksterne er gode og forståelige og har altid gode billeder og illustrationer.

Til hvert emne ligger der uddybning, opgaver og udfordringer på GeotopNet, hvilket giver helt nye muligheder for at differentiere undervisningen; endelig er it blevet en integreret del af undervisningssystemerne.

Arbejdshæftet er inddelt efter emnerne i elevbogen, men opgaverne knytter sig ikke direkte til bogens indhold. Hæftet har nærmere den målsætning at træne eleverne i fagets kernefaglige stof og metoder, så de er godt klædt på til afgangsprøven.

Lærerhåndbogen er en god støtte, der giver læreren gode værktøjer både fagligt og didaktisk, så undervisningen bliver af høj kvalitet. Den samler alle delene til en helhed, og herved står "Geotoper 3" som et helstøbt bud på, hvordan et tidssvarende geografisystem skal se ud.