Anmeldelse

Sludder og vrøvl, gamle jas

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man kan forestille sig et miks af Thomas Windings bløde, beroligende stemme, som vi alle kender fra børne-tv, Albertes smukke, klare stemme og Jan Rørdams inciterende, inspirerende kompositioner, vil man få et indtryk af denne fantastiske cd. Og så er den ydermere tilsat Thomas Windings mildest talt gale, morsomme og tankevækkende monologer, der undervejs kæder sangene sammen.

Der er det hele: Sjove, søde sange i mange stilarter flot fremført af Alberte og orkestret, der består af særdeles kompetente musikere med komponisten som styrmand. Det er svært at fremhæve en sang frem for andre, men titelsangen kunne være et godt bud på en efterfølger til Albertes "Tjubang, chokolademand".

Thomas Winding fremfører en forrygende fortælling om, hvordan et voldsomt latteranfald førte til klippeøen Bornholms opståen, og fortæller blandt andet også vrøvlehistorien om "Valmen der fyder". Forrygende gode historier. I øvrigt synger Thomas Winding sin egen sang om Mester.

Afdøde forfatter Hans Jørgen Nielsen karakteriserede engang stilen og udtrykket i sangen "Walk on the wild side" som værende præget af "en bossanovaagtig luftighed". Udtrykket passer meget godt på flere af sangene på denne cd, der langt hen ad vejen består af dejlig, tilbagelænet swing og jazz.

En dejlig udgivelse, der oser af godt humør, musikalitet på et meget højt plan, ordekvilibrisme og vellyd. En cd, man bliver i godt humør af, har lyst til at høre mange gange og lade andre få kendskab til. Spil den for dine elever, spil den for dine børn, og spil den for dig selv.