Anmeldelse

Døden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle børn vil gerne vide noget om døden. Det faktum, at levende mennesker og dyr en dag skal dø, er både noget meget konkret og noget meget abstrakt. Derfor har mennesker til alle tider og i alle kulturer fortalt deres børn om, hvad de tror, der sker med kroppen og sjælen, efter at døden er indtruffet.

Fakta:

Titel: Døden

Forfatter: Inger Byrjalsen

ISBN: 978-87-02-05589-4

Pris: 123,75 kroner

Sider: 36 sider

Serie: De små fagbøger

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Samtidig skal vore begynderlæsere i skolen have gode og vedkommende bøger for at få lyst til at læse og få lyst til selv at blive ved med at søge oplysninger om faktuelle emner. Og denne bog om døden kombinerer begge ønsker: et godt fagligt indhold og nogle læseværdige tekster, som børn i alderen 7-11 år selv kan læse. Min egen datter på otte år har selv læst den og blev meget begejstret for den, da jeg gav hende den. Hun spørger tit til noget om døden og vil gerne vide mere om begravelser. Og selv om hun godt kan huske noget fra farmors begravelse, så vil hun også gerne vide, hvad der sker med andre mennesker, der ikke kommer i vor danske folkekirke.

Bogen er bygget op i små overskuelige afsnit, der hver fylder et opslag. Der er gode fotografier og tegninger, der understøtter bogens tekst, hvilket fremmer forståelsen, og der er et godt afsnit med stikord og forslag til videre læsning om emnet. Det nævnes også, hvor børn kan gå hen for at komme til at tale med nogen om det at miste, og om hvad sorg er for en størrelse. God bog, jeg varmt vil anbefale.