Projektopgaven

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Prøv at tænke på det, når jeres elever skal i gang med projektopgaven eller projektarbejder. Hvor ligger deres lyst. Det kan være et helt andet sted end i den problemformulering, de selv har strikket sammen. De har jo nemlig ligesom deres lærere og ligesom deres forældre gået i skole i mange år, og de ved godt, hvad der forventes af dem.

Cirklen er meget svær at bryde. Eleverne skal have hjælp til det. At lære med lyst er en krævende opgave!

Når alt det er sagt, så prøv at se på siderne om projektopgaven på www.emu.dk.

Der ligger en håndbog med masser af gode råd om, hvordan man kommer i gang med at forberede og tilrettelægge arbejdet, individuelt og i gruppen, og idéer til produktion og fremlæggelsen.

Der er også links til andre sider på Nettet, bl.a. til www.opgavecentralen.dk. Denne berømte og berygtede side, der giver anledning til frygt for, at eleverne bare snyder og henter deres opgavebesvarelser ned fra Internettet til deres intetanende lærere.

Men det gør man selvfølgelig ikke, hvis man arbejder med lyst.

Har man sammen med sin lærer og sin gruppe arbejdet på et projekt, er det helt uinteressant at 'snyde' sig til et resultat, som andre har lavet. Ja, det er helt umuligt.

Desuden er de opgaver, man kan finde i Opgavecentralen, stort set af den gammeldags stileskrivnings slags. Så hvis man giver sine elever den type opgave og regner med, at de løser den alene, så man på et tidspunkt kan få det færdige resultat til bedømmelse, ja, så har man ærlig talt fortjent at blive 'snydt'.

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier