Frynsegoder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det mente skolen ikke

Den lærevillige og positive Lotte var utilfreds med sig selv i gymnastiktimen. Hun kunne ikke slå kolbøtter som de andre. Hun øvede sig ihærdigt - lige indtil en seddel fra Lottes mor med følgende påbud: 'Lotte skal ikke træne i gymnastiktimerne mere, da hun er blevet noget stivnakket på det sidste'.

Kvalificeret gæt

Lille Agnes elsker at synge julesalmer.

Verselinjen '. . . lønligt iblandt os I gå . . .' var dog blevet til: '. . . lån mig din blyant og gå'.

Øjenvidnet går i detaljer

Ikke sjældent ser jeg for mig den fregnede, glade, bette Johannes fra landet for rigtig mange år siden, når jeg forsøger - eller opgiver - at få de sidste nullermænd under sengene op i støvsugeren. Hans storebror var just blevet konfirmeret med stort hjemmegilde traditionen tro, og en del ommøblering havde været nødvendig. Blandt andet var soveværelset blevet ryddet. Johannes berettede veloplagt for klassen om begivenhedernes gang den store dag, og følgende iagttagelse indgik i beskrivelsen: 'I sku ha sit ålt det mog der lå ojer sengen, da wi fæk dæm fløt . . .'.

Godt forældrene lever i lykkelig uvidenhed om, hvad deres kære små sender videre.

Således også Allan i første klasse, der fortæller om en uheldig juleforberedelse: 'Far og mig kørte ud i skoven i går for at finde et pænt juletræ. Vi ledte og ledte, og endelig fandt vi det helt rigtige træ. Men lige da far skulle til at fælde det, kom der nogen. Så blev vi nødt til at gå. Men vi prøver igen næste søndag, sagde far . . .'.

Jo, jysk spareiver giver sig udslag på mange måder.

Tider skifter, sæder mildnes

Engang fik jeg som gymnastiklærer inden timen en sygeseddel stukket i hånden med denne besked: 'Karina skal ikke have brus i dag, da hun har eksem under fødderne men se lige først efter om det nu osse er eksem . . .'.

Else