Birtha Udengaard Olesen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forhenværende lærer ved Abildgårdskolen i Odense, Birtha Udengaard Olesen, døde lørdag den 11. november 2000, 53 år.

Der var meget stille på lærerværelset den mandag morgen, da flaget gik på halv.

Birtha blev ansat som lærer ved Risingskolen i 1971 og flyttede med til Abildgårdskolen, da den startede i 1973. Her havde hun sit virke, indtil hun på grund af sygdom blev tvunget til at stoppe i 1998.

Birtha var meget afholdt af eleverne, og hun underviste både i de store og i de små klasser. Hendes faglige dygtighed inden for blandt andet matematik gjorde, at eleverne også på det område respekterede hende. Samtidig havde hun en stille og rolig måde at være på, som var med til, at eleverne satte pris på hende, ikke bare som lærer, men som menneske.

Blandt kollegerne var Birtha også meget respekteret og afholdt. Hun var en god samarbejdspartner, som man altid kunne stole på og have tillid til. Birtha havde lyst til at være med til pædagogisk udvikling, ikke for at være med, men for at forbedre og udvikle undervisningen og samarbejdet med kollegerne. Birtha var i en periode sekretær for pædagogisk råd, en post, hun også klarede på sin sædvanlige pligtopfyldende og omhyggelige måde.

Som det sidste, inden Birtha stoppede sit arbejde, nåede hun at få skolens 25-års-fødselsdag og sit eget 25-års-jubilæum med; da havde hun allerede mærket sygdommen.

Birtha blev ved med at interessere sig for skolen og eleverne, efter at hun var stoppet med at arbejde. Hun spurgte jævnligt til det daglige arbejde, de oplevelser og problemer, der nu var.

Birtha fik nogle gode oplevelser og rejser med familien, sammen kæmpede de stædigt mod sygdommen. Birtha bevarede håbet og lysten til livet på trods . . .

Vore varmeste tanker går til Per, Anette og Martin.

Æret være Birthas minde.

Kollegerne på Abildgårdskolen